CHP'Lİ BEKİR BAŞEVİRGEN:TARIM BAKANLIĞINA PERSONEL ALIMI MÜJDESİ UMUT TACİRLİĞİ MİDİR?

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Bekir Başevirgen, mayıs ayında açıklanan Tarım Bakanlığı’na 10.551 personel alımını meclis gündemine getirdi.

Vekil Haberleri 16.10.2018, 12:41 16.10.2018, 12:41
CHP'Lİ BEKİR BAŞEVİRGEN:TARIM BAKANLIĞINA PERSONEL ALIMI MÜJDESİ UMUT TACİRLİĞİ MİDİR?

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri ile Anayasa’nın 98. maddesi gereğince aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygı ile dilerim. 10.10.2018

                                                                                                         

 

                                                                                                                                             Bekir BAŞEVİRGEN

                                                                                                          Manisa Milletvekili

 

 

 

Şubat 2018 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesinde çalıştırılmak üzere 10 bin 551 kişinin alınacağını açıklamıştı.

Alımlarda, devlet personel alım hükümlerinin uygulanacağı, ziraat mühendisi, veteriner hekim, tekniker, teknisyen, gıda mühendisleri istihdamı yapılacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Ekim 2018 tarihi itibari ile Bakanlık bünyesine herhangi bir kamu personeli alımı yapılmadığı bilinmekte olduğundan bu bağlamda,

 

  1. Tarım ve Orman Bakanlığı’na personel alımı yapılacak mıdır? Alınması düşünülmekte ise hangi kadroya kaç kişi alınacaktır?
  2. Yapılacak ise bu alımlar ne zaman gerçekleştirilecektir? Herhangi bir personel alımı gerçekleştirilmeyecek ise bunun sebebi nedir?
  3. Ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisleri istihdamı için 9 Şubat'ta 10 bin 551 kişinin Tarım ve Orman Bakanlığı ailesine katılmasına yönelik gerekli kuruluşlarla yazışmaların başladığını belirten dönemin Tarım Bakanı Sayın Eşref Fakıbaba’nın “ Ben söylüyorsam doğrudur “ açıklamasından sonra gelinen aşama nedir? Görev süresi sona ermiş bir bakanın ifadeleri hükmünü yitirmiş midir?
  4. Bakanlık, Şubat ve Mayıs aylarında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kadro talep ettiğini açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığından, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bu konu ile ilgili bir bilgilendirme gelmiş midir? Gelmiş ise bu bilgilendirmeyi kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz ?

Yorumlar (0)