CHP'li Bedri Serter: Bütün mücadelemiz tüm çocuklara eşit, adil, özgür bir dünya bırakmak için

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Birleşmiş Milletler Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin imzalandığı gün olan aynı zamanda da Uluslararası Dünya Çocuk Hakları Günü ilan edilen 20 Kasım’ı unutmadı. Serter, “Başta nüfusumuzun yüzde 28’den fazlasını oluşturan ülkemizin çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına eşit, adil, her türlü eğitim ve sağlık imkanına ulaşabilecekleri, özgür düşünebilecekleri ve dolayısıyla bilime, sanata, kültüre katkı koyabilecekleri bir dünya bırakmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Vekil Haberleri 20.11.2018, 11:00 20.11.2018, 11:00
CHP'li Bedri Serter: Bütün mücadelemiz tüm çocuklara eşit, adil, özgür bir dünya bırakmak için

Çocuk işçiler olmasın

Serter, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde bir mesaj yayınlayarak Birleşmiş Milletler’de Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin imzalanmasının üzerinden 29 yıl geçtiğini hatırlattı. Çocuklara özgürlüklerini her alanda sonuna kadar yaşayabilecekleri bir dünya bırakmak mecburiyetinde olduklarını anımsatan Serter, “Sağlık sorunlarıyla boğuşan küçük yaştaki çocuklarımızın sağlık imkânlarından yararlanmaları için mücadele ediyoruz, kız çocukları daha çok okusun diye koşuyoruz, çocuklar bilime, sanata, müziğe daha fazla katkı koysunlar diye onların yanındayız. Bugün ülkemizde 893 bin çocuk işçi var. Bunların yüzde 44’ü de mevsimlik işçi üstelik..Bu çocukların geleceğini değiştirmeli garanti altına almalıyız ki onlar da bir gün ülkemizin siyasetini, yarınlarını şekillendirebilsinler, toplumda hak ettikleri yeri alabilsinler” diye konuştu. 

1.7 milyon mülteci çocuk

Ülkemizin kanayan yaralarından birinin de bugün ülkemizde sayıları 1.7 milyonu bulan mülteci çocuklar olduğuna işaret eden Serter, “Onların gelecekleri de bizlerin elinde. Yarına umutla bakabilmemizi sağlayan en güzel şey çocuklarımız. Bu dünya çocuklarla güzel, anlamlı ve umut dolu. Bu inançla onların her alanda geleceğimizi daha parlak ve umutlu hale getireceklerine inancım sonsuz. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, uluslararası alanda 1989’da Birleşmiş Milletler’de kabul edilen ve 1990’da Türkiye tarafından imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin gereklerinin ülkemizin politikacıları, yasa yapıcıları ve uygulayıcı tüm kurum ve kuruluşları tarafından tümüyle yerine getirilmesinin öneminin altını bir kez daha çiziyorum” dedi.    

Yorumlar (0)