CHP'Lİ Bayram Yılmazkaya:Dünyanın Saygı Gösterdiği Büyük Lider!

TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 09.11.2018, 15:57 09.11.2018, 15:57
CHP'Lİ Bayram Yılmazkaya:Dünyanın Saygı Gösterdiği Büyük Lider!

Yılmazkaya, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Türk Ulusu, her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da, aydınlık Türkiye'nin kurucusu Atatürk'e sevgisini, saygısını ve bağlılığını en içten duygularla göstermektedir.

Ölümsüz Önderimizi sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde, bıraktığı eserin büyüklüğünü daha iyi anlıyor, tarihe ve insanlığa mal olmuş kişiliğiyle övünç duyuyoruz. 

Türkiye Cumhuriyetinin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Ulu Önder Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 80’inci yılında milletçe, saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.

Atatürk, yaşamı, yaptıkları ve başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanmış örnek bir devlet adamıdır. Ulu Önder, başka uluslara da yol gösteren savaşımıyla yalnızca Ulusumuzun yazgısını değil, tarihin akışını değiştirmiştir. 

Milletimiz, Yüce Ata'sıyla kıvanç duymakta, insanlığa mal olmuş bir önderi yetiştirmenin övüncünü yaşamaktadır.

Yüce Atatürk, yüklendiği tarihsel görevle, Ulus'un yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş, dünyanın yeniden biçimlenmesinde önemli rol oynamıştır. Yaşarken de, ölümünün ardından da, insanlık için esin kaynağı olmayı sürdürmüştür.

Savaşımı ve çağdaşlaşma atılımlarıyla başka uluslara da yol gösteren Atatürk, ülküleri, düşünce sistemi, yaşamı, başarıları, üstün kişiliği, barışçı kimliği ve geride bıraktığı yıkılmaz eseriyle tarihe damgasını vurmuş, dünyada saygınlık kazanmış eşsiz bir liderdir.

Büyük Önder Atatürk’ün bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti mirasına, ulusça daha çok sahip çıkmamız gerektiği, Atatürk’e, Cumhuriyete ve değerlerine yapılan her saldırıda açıkça ortaya çıkmaktadır.

Atatürk, emperyalizm karşısında ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız, Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır. Ve o dönemlerde çok acılar çeken cumhuriyetin kurucu kadroları Türkiye’de ulusal birlik ve bütünlüğü tesis etmek için üniter yapıda ısrar etmiş ve cumhuriyetin temellerini böyle atmıştır.

Bugün Atatürk’ü anmak, O’nun yaptığı devrimlere sahip çıkmaktır. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete, değerlerine, çağdaş, çoğulcu, demokratik, özgürlükçü Atatürk ilkelerine sahip çıkmaktır. Bugün onun sayesinde çağdaş değerlerle buluşan evlatlarımıza Atatürk’ü anlatmaktır.

Bugün Atatürk’e ve ilkelerine saldıran zihniyet, O’nun eserlerine sahip çıkan halkın iradesine yasak koymaya çalışan irade, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindedir! Atatürk’ün bıraktığı eserin büyüklüğünün ve sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Ulusu ise yasakçı zihniyette karşı her zaman özgür iradesiyle karşı duracaktır, Yüce Önderi'ne, kurduğu Cumhuriyet'e, ilke ve devrimlerine ve Atatürkçü düşünce sistemine her zaman sahip çıkacaktır. 

Lâik, demokratik, çağdaş ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devrimci, büyük devlet adamı Yüce Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yılında, bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar (0)