CHP'li Bayraktutan, Yusufeli yeni yerleşim merkezindeki heyelanı Meclis gündemine taşıdı

CHP'Lİ BAYRAKTUTAN TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdiği Yusufeli Meşecik Köyü için yeni yerleşim yerinde yapılan alanda meydana gelen heyelan ile ilgili hazırlamış olduğu yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

Vekil Haberleri 05.12.2022, 14:43 05.12.2022, 14:47
CHP'li Bayraktutan, Yusufeli yeni yerleşim merkezindeki heyelanı Meclis gündemine taşıdı

İşte Uğur Bayraktutan'ın o soru önergesi:

01.12.2022 tarihinde Yusufeli Barajı nedeniyle tamamı sular altında kalacak Yusufeli ilçemiz Meşecik Köyü'ne yeni yapılan yerleşim alanının üst kısmında yapılan patlatmalar esnasında parçalanan dev kayalar iki evin üzerine düşerek maddi hasara neden olmuştur. Henüz Meşecik Köyü yeni yerleşim alanınına taşınma başlamadığı için herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır.

Yusufeli Barajı nedeniyle su altında kalacak olan Meşecik köyümüzün yeni yerleşim yerinde çalışma sahası içerisinde yapılan patlamalar sonrası zeminde hasarlar meydana geldiği ve can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak boyuttaki çatlakların oluştuğu köy sakinleri ve köy muhtarı tarafından ilgililere iletilmiştir. Buna rağmen patlamalardan birkaç gün öncesinde Meşecik köyü sakinlerine yeni yerleşkenize çıkın şeklinde ihtarname yazıları yollanmıştır.

İdarenin taşının talimatı ve ihtarına uyulmuş olsaydı oluşan heyelan neticesinde can kaybı olması kaçınılmazdır.

Bu bağlamda;


 

  1. Meşecik Köyü sakinleri ihtarnamelere uymuş olsaydı ortaya çıkacak vahim tablonun hesabını kim verecekti?

  1. Bu ihtarnamelerin sorumluları kimlerdir?


 

  1. Bölgede gerekli önlemler hangi gerekçe ile alınmamıştır? Anahtar teslim gelin taşının şeklinde beyan edilen konut alanında denetimsiz şekilde patlamalar neden devam etmektedir?


 

  1. Çalışmalar tamamlanmadan, gerekli önlemler alınmadan Meşecik Köyü sakinlerini taşınmaya zorlayan sorumlular hakkında gerekli işlemler ne zaman başlatılacaktır?


 

  1. Bakanlığınız nezdinde Meşecik Köyü halkının mağduriyetlerini gidermek adına hangi çalışmalar yürütülmektedir?


 

  1. Gerekli düzenlemelerin yapılarak Bölge Halkının taleplerinin karşılanması adına bir takvim açıklar mısınız?


 

Yorumlar (0)