CHP'li Başevirgen'den Hodri Meydan

Sanko Enerji tarafından, Salihli’nin Hacıbektaşlı köyünde kurulması planlanan Jeotermal Enerji Santralinin inşası, hukuki süreç tamamlanmadan başlamıştı.

Vekil Haberleri 09.01.2019, 17:06 09.01.2019, 17:06
CHP'li Başevirgen'den Hodri Meydan

Buna karşı, köylülerin JES’e tepki amacıyla başlattıkları barışçıl eylem, jandarmanın müdahalesi ile karşılık bulmuştu.

 

Meclis genel kurulunda olayla ilgili tepkilerini dile getiren Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Köylülerimiz JES inşaatına karşı barışçıl bir eyleme kalkışmışlar ve  çevrecilerin de destekleri ile, bir direniş çadırı kurmuşlardı. 4 Ocak Cuma günü gece yarısı  jandarmanın katılımıyla çadır zorla sökülüp, el konuldu ve köylüler fiili gözaltına alındı. Çadır çevresinde olan vatandaşlarımızın telefonlarına el konularak haberleşme hakları engellendi.” dedi.

 

“Hacıbektaşlı’nın Gerçek Sahipleri Hacıbektaşlılardır!”

 

Manisa Valisi'nin devreye girmesiyle şirketin çalışmalarını durdurduğunu ve geri çekileceğini belirten Başevirgen,  “Yaşanan bu gelişmeler üzerine Sanko Enerji söz konusu sondaj kulesini indirdi. Ancak bu, JES tehlikesinin bittiği anlamına gelmemekte. Şirket, köylünün arazisinden çıkana kadar direnişimize devam edeceğiz. Hacıbektaşlı’nın gerçek sahibi olan köylülerimizin arkasında olacak ve direnişlerine her türlü desteği vereceğiz. Gediz Havzasını, geleceğimizi ve doğayı sizin JES hayalinize teslim etmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)