CHP'li Başevirgen: Kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan zaferle ayrılacağız

Cumhuriyet Halk Partisi, 2019 yerel seçimleri için çalışmaları hızlandırdı. Milletvekillerini Türkiye’nin dört bir yanında görevlendiren Parti, yerel seçimlerde halkın sevdiği, halkta karşılığı olan ve en fazla oy alabilecek adayları belirlemeyi hedefliyor.

Vekil Haberleri 23.10.2018, 09:31 23.10.2018, 09:31
CHP'li Başevirgen: Kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan zaferle ayrılacağız

Aday belirleme çalışmaları kapsamında   CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ile     CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Bitlis’te halkın nabzını tuttu. Bitlis il örgütünün düzenlediği program kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bitlis Barosu, sivil toplum örgütleri ile bir araya gelen CHP heyeti, farklı kesimler ile yerel seçimleri değerlendirme fırsatı buldu. Her kesimin taleplerini dinleyen heyet, iki günlük yoğun mesaisi içerisinde kahvehane ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek halkın sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini anlattı. Bitlis ilçe örgütlerine de ziyaretler gerçekleştiren Başevirgen ve Bulut burada örgüt üyeleri ve aday adayları ile bir araya geldi.

 

Bölgede uzun yıllardır farklı kesimlerden insanların bir arada yaşadığını belirten Başevirgen “AKP, artık kutuplaştıran, ötekileştiren söylemlere, eylemlere son vermeli. Bu bölgede yıllardır farklı kesimden insanlar barış içinde, kardeşlik içinde yaşıyor. Bu bölgenin artık kutuplaştırılmaya değil, gelişmeye, kalkınmaya ihtiyacı var. Artık buradaki vatandaşlar bu söylem ve eylemlerden yoruldu. Vatandaş artık; toplumsal barışı sağlayacak, huzuru, kardeşliği yeniden tesis edecek ve ayrıştırmaya son verecek tek partinin CHP olduğunu gördü.” dedi.

 

“Yerel seçimlerde başarılı olacağınıza inanıyor musunuz” sorusu üzerine Başevirgen; “Karşımızda 16-17 yıldır ülkeyi kendi çiftliğiymiş gibi yöneten bir parti var. Ülkenin her yerinde tarımı, hayvancılığı bitirdiler. Samanı bile ithal eder hale geldik. Parti olarak bölgenin; hakettiği ancak 16 yıldır görmediği değeri göstereceğiz. Bölgeyi ciddi anlamda kalkındıracak, istihdam sağlayacak projelerimiz var. Bu projeleri hayata geçirmemizin ilk adımı da belediyeleri kazanmak. Buradaki iki günlük temaslarımızda sivil toplum örgütleri, Esnaf Odaları, Bitlis Barosu gibi farklı kesimlerle fikir alışverişi yapma fırsatı bulduk. Halkla bir masaya oturup derdini dinledik, adaylara ilişkin görüşlerini aldık. Yerel seçimlerde göstereceğimiz adayları çok detaylı bir incelemeden geçiriyoruz. İnanıyorum ki bu çalışmalar meyvesini verecek ve yerel seçimlerde göstereceğimiz adaylar ile seçimlerden zaferle çıkacağız.” dedi.     

Yorumlar (0)