CHP’li Başevirgen: “ İktidar, Önceki Bakanlarının Verdiği Sözleri Tutmuyor “

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman Ve Köyişleri Komisyonu üyesi Bekir Başevirgen, Tarım Bakanlığınca hala yapılmayan personel atamalarını meclis genel kurulunda bir kez daha gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 11.11.2020, 11:19
CHP’li Başevirgen: “ İktidar, Önceki Bakanlarının Verdiği Sözleri Tutmuyor “

Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında Bakan Pakdemirli’ye personel alımları ile ilgili çok sayıda soru yöneltilmesine karşın Bakanın, yeni dönem personel alımları için adres olarak Cumhurbaşkanlığı Strateji Ofisi'ni gösterdiğini ve kadro çıkmasını beklediklerini söylediğini belirtti. Başevirgen, “Bakan her bütçe görüşmesinde olduğu gibi, yapılacak personel alımı sayısı ve tarihi konusuna değinmedi. Bu ne çıkmaz kadrodur ki diğer bakanlıkların binlerce personel alımına karşı Tarım Bakanlığı 2020 yılında çeşitli tarım meslek gruplarından sadece 2 bin 143 atama gerçekleştirdi. ” Dedi.

“Amacın Tarımı Geliştirmek Olmadığı Ortada, Mağduriyet Yıllardır Sürüyor”

Tarım ve Orman Bakanlığı’na yapılacak atamaların, hassasiyetle takip ettiği bir konu olduğunu dile getiren Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Yaşanan mağduriyetlerin hangi boyutlara ulaştığını hepimiz görüyoruz, bir tek sayın bakan buna vakıf değil. Bu iktidar, önceki Bakanlarının verdiği atama sözlerini yerine getirmiyor. Eşref Fakıbaba döneminde söz verilen 10.551 ziraat mühendisi, gıda mühendisi ile veteriner hekimler hâlâ bu sözlerin yerine getirilmesini bekliyor. Politikasını "ürettirmemek" üzerine kuran anlayış devam ediyor. 150 bin kişiyi etkileyen bir mağduriyetten söz ediyoruz. Ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, su ürünleri mühendisleri, orman mühendisleri ve tüm bu branşlarda teknisyen ve tekniker olarak çalışan binlerce kişi yaklaşık 3 yıldır ümitle bekliyor. Bu iktidarın amacının tarımı geliştirmek olmadığı ortada.” İfadelerini kullandı.

“Şimdi Değilse Ne Zaman”

Ülke tarımının AKP İktidarı döneminde adeta bir çöküş yaşadığını belirten Başevirgen, “ Tarımı kalkındırmak için doğru tarım politikalarının yanı sıra, bu işin eğitimini almış ve yetkin kişilerin bu politikalara dahil olması da çok önemli. Özellikle içinden geçtiğimiz pandemi sürecinde gıda arzı ve gıda güvenliğinin önemi bir kez daha anlaşıldı. Atama bekleyen bu pırıl pırıl ve eğitimli gıda, ziraat, orman ve su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekimleri şimdi değilse ne zaman atanacak?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorumlar (0)