banner773

CHP’li Başevirgen, “Halk Meteliğe Kurşun Atıyor, Cumhurbaşkanı’na Araç ve Yakıt Yetişmiyor”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış töreni için gittiği İzmit'te kendisine eşlik eden ve vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılanan araç konvoyunu eleştirdi. 

Vekil Haberleri 09.08.2022, 09:50
CHP’li Başevirgen, “Halk Meteliğe Kurşun Atıyor, Cumhurbaşkanı’na Araç ve Yakıt Yetişmiyor”

Başevirgen, “Artık bıktık. Cumhurbaşkanı bir yerden bir yere gidecek diye ödümüz kopuyor. Ülkede yoksulluk ve sefalet almış başını gitmişken, halk meteliğe kurşun atar hale gelmişken Cumhurbaşkanı hala itibarından tasarruf etmeyerek sayamadığımız kadar araçtan oluşan konvoyu ile devletin imkanlarını sonuna kadar kullanmaya devam ediyor.” Diye konuştu.

“Hani tasarruf edecektik? Genelgenin üzerinden bir yıl geçti, önceki yılki harcama ikiye katlandı”

AKP’nin kamuda tasarruf genelgesinin üzerinden geçen bir yıllık süreçte önceki yılki harcamasını ikiye katladığını söyleyen Başevirgen,  “Geçen yıl temmuz ayında yürürlüğe giren tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu kaynaklarının azami tasarruf prensiplerine göre kullanılmasının bir “mecburiyet” olduğu vurgulanmıştı. Ancak tasarruf tedbirleri sadece lafta kaldı. Halkın parası su gibi harcanıyor. Taşıt kiralamaya 1 milyar TL, akaryakıt harcamalarına 5 milyar TL harcandı. AKP’li Cumhurbaşkanının ekonomik krize rağmen israf harcamaları bir yılda iki katından fazla arttı.” Dedi.

“İtibardan tasarruf olmaz, konvoya araç lazım! Kiralık araçlara 1 milyar lira”

AKP’nin araç sevdasının da dur durak bilmediğini söyleyen Başevirgen, “Parlamenter sistemin terk edilip Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin ardından kiralık araçlar için ödenen tutar da oldukça arttı. Buna göre, yeni sisteme geçilmesinin ardından kiralık araçlar için 2018’de 549 milyon TL, 2019’da 562 milyon TL, 2020’de 565 milyon TL, 2021’de 552 milyon TL ve 2022’nin yarısında 678 milyon TL olmak üzere toplamda 2 milyar 906 milyon TL harcandı.” Dedi.

“Çiftçi traktörüne mazot alamıyor, Cumhurbaşkanı’nın konvoyu su gibi yakıt harcıyor”

Artan akaryakıt fiyatlarının, vatandaşların giderlerini daha da arttırdığını söyleyen Başevirgen, “Akaryakıta gelen zamlar vatandaşların alım gücünü her alanda düşürdü. Çiftçi traktörüne mazot alamaz, halk kendini geçindiremez hale gelmişken bir de Cumhurbaşkanı’nın araç konvoyunun akaryakıt masrafını ödüyor. Genelgeden önceki bir yılda 2 milyar 587 milyon TL harcanan akaryakıta, genelgeden sonra halkın cebinden 5 milyar 608 milyon 787 bin TL çıktı.” Dedi.

“Devletin malı deniz! 4,5 yılda akaryakıta 15 milyar lira harcandı”

CHP’li Başevirgen, “Akaryakıt harcamaları için 2018’de 2 milyar 621 milyon TL, 2019’da 3 milyar 188 milyon TL, 2020’de 2 milyar 850 milyon TL, 2021’de 3 milyar 566 milyon TL ve bu yılın yarısında 3 milyar 129 milyon TL olmak üzere toplamda 15 milyar 354 milyon TL harcandı. Tasarrufu gerekli görüp, bunu sadece halktan bekleyen Cumhurbaşkanı bir de milletten sabretmesini istiyor. İnsanların artık dayanacak gücü kalmadı. Devletin malı deniz misali sömürülen kaynakların, halkın keyfi olarak harcanan parasının hesabını kuruş kuruş soracağız.” Dedi.

Yorumlar (0)