CHP'li Baltacı: Kastamonu'da 85 işçi alımına yaklaşık 19 bin kişi başvurdu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sürekli işçi alım kurasının Türkiye ve Kastamonu’da işsizlik probleminin hangi boyutlara ulaştığını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdiğini söyledi.

Vekil Haberleri 08.04.2022, 10:25 08.04.2022, 10:30
CHP'li Baltacı: Kastamonu'da 85 işçi alımına yaklaşık 19 bin kişi başvurdu!

Sağlık Bakanlığı’nın sürekli işçi alımı kapsamında Kastamonu için açtığı 9 farklı pozisyondaki toplam 85 kadro için, açılan kadronun 222 katı kadar müracaat olduğunu, toplamda 18 bin 833 kişinin kuraya girdiğine dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı, şunları söyledi;

“Bugün Türkiye’de ve Kastamonu’daki işsizlik ne yazık ki Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı rakamların çok çok üstündedir. ‘Türkiye’de hamdolsun pandemiden bu tarafa 2,5 milyon yeni istihdam yaratıldı. Dünyada işsizlik artarken, Türkiye’de işsizlik düşüyor, istihdam oranları artıyor’ diyenlerin yalan konuştuğu, Kastamonu’yu Türkiye’yi getirdikleri noktayı gizleme gayretinden başka düşünceleri olmadığı açıktır. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın sürekli işçi alımı kapsamında Kastamonu için 9 farklı pozisyonda açtığı 85 kadroya Kastamonu’da ikamet eden 18 bin 833 kişinin başvurmuş olması, açılan kadronun 222 katı müracaat olması bunun en net kanıtıdır. Bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Kastamonu’nun teşvik bölgesi acilen değiştirilip ayakta durmakta zorlanan sanayi kuruluşlarına destek sağlandığı gibi yeni yatırımlar için Kastamonu cazip hale getirilerek istihdam alanları genişletilmelidir. Kastamonu’da işsizlik, rakamlarla oynayarak, üstünü örtmeye çalışarak görünmez kılınabilecek boyutları çoktan aşmıştır. İktidar temsilcilerinin protokollerde fotoğraf vermek için harcadıkları mesaiden fedakârlık edip Kastamonu’nun bütüncül olarak ele alınması gereken işsizlik problemine zaman ayırmaları hem kendileri, hem de memleketimiz açısından isabet olacaktır. Kura neticesinde iş, ekmek sahibi olan hemşerilerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum. Günlerce kura sonucunu bekleyen, evine ekmek götürebileceği bir işi olsun isteyen ama hayal kırıklığı yaşayan 18 bin 748 vatandaşımızın, kuraya katılma şansı bile bulamayan binlerce işsizimizin her daim yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. İktidarın bir avuç yandaşı önceleyen tercihlerinin bedelini; işsizlikle, yoksullukla, açlıkla ödemek zorunda kalan vatandaşlarımızla omuz omuza verip Türkiye’yi ve Kastamonu’yu içinde bulunduğu bu karanlıktan hep birlikte çıkaracağız. Bunu başaracağız.”

 

Pozisyon

Kura Katılım Sayısı

Asil

Yedek

Bilgisayar Sistemleri Kurulum Bakım Onarım Arıza Giderim Elemanı

135

1

1

Biyomedikal Cihaz Teknik Servis Destek Elamanı

29

2

2

Elektrikçi

547

7

7

Silahsız Güvenlik

1.420

14

14

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı

33

3

3

İnşaat Boyacısı

1

1

-

Klinik Destek Elemanı

517

13

13

Şoför

3.877

13

13

Temizlik Görevlisi

12.274

31

31

Toplam

18.833

85

84

 

Kura çekiminde alımlar, Bakanlığın ihtiyaç duyduğu hizmet türleri ve mesleklerde, il düzeyinde karşılanmış ve başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınmıştır. Her aday ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri ve bir mesleğe başvuru yapabilmiştir.

Yorumlar (0)