CHPLİ AYTEKİN’DEN “ÖSYM SINAV ÜCRETLERİ KALDIRILSIN” TEKLİFİ

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda sınav ücretlerinin kaldırılması için kanun teklifi verdi. TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinde yüksek sınav ücretlerine vurgu yapan Aytekin, “talep edilen sınav ücretleri ailelerin cebini yakıyor” dedi.

Vekil Haberleri 12.02.2020, 12:50
CHPLİ AYTEKİN’DEN “ÖSYM SINAV ÜCRETLERİ KALDIRILSIN” TEKLİFİ

Aytekin konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Her yıl ÖSYM sınavlarına binlerce öğrenci giriyor. Bunun yanı sıra ALES, YDS gibi akademiye dönük sınavlar da yine ÖSYM tarafından yapılıyor. Sınav ücretleri ailelerin cebini yaktığı gibi öğrencilerimiz ücretlerin yüksekliği nedeniyle kimi zaman sınavlara başvuru dahi yapamıyor.

Adil ölçme, seçme ve yerleştirme misyonu ile kurulan bu kurumun adı dün soru sızdırmaları ile bugün ise yüksek sınav ücretleri ile anılmaktadır. ÖSYM’nin bu kara lekeden kurtulması gerekmektedir.

Partimiz adına verdiğimiz bu kanun teklifi ile ailelere ve öğrencilerimize rahat bir nefes aldırmak istiyoruz. ÖSYM kar amaçlı kurulmuş bir kurum değildir. Ücretlerin kaldırılması kamusal bir zorunluluk olarak bu kurumun görevleri arasında yer almaktadır.

Eğitimin ve gençlerimizin partiler üstü ele alınması gerektiğini defalarca tekrarladık. Bu kanun teklifinin her parti grubu tarafından desteklenmesini talep ediyoruz. Vatandaşlarımıza karşı olan sorumluluklarımız arasında hiç kuşkusuz vatandaşın cebindeki yangına da çare olmak da vardır.”

Yorumlar (0)