CHP'Lİ AYGUN:KADİR MISIROĞLU'NU AKLAMA GİRİŞİMLERİNE GEREKÇE ARANIYOR!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, “milli ve yerli” kimlikten uzak fesli Kadir Mısıroğlu’nu resmi kıyafetiyle 9 Kasım’da ziyaret edip, bu ana ilişkin görüntüleri 10 Kasım’da basına servis ettikten sonra kamuoyunda beklediğinden büyük tepki görmüştür.

Vekil Haberleri 14.11.2018, 15:47 14.11.2018, 15:47
CHP'Lİ AYGUN:KADİR MISIROĞLU'NU AKLAMA GİRİŞİMLERİNE GEREKÇE ARANIYOR!

Nitekim bu tepkiler nedeniyle Cumhurbaşkanı ve AK Parti Kanadı 4 gün boyunca sessiz kalmıştır. Cumhurbaşkanı’nın görüşünü bugün açıklayan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Diyanet İşleri Başkanımız takdir edilen bir ilim adamıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kurucusu olarak saygı görmeye devam edecektir” sözleriyle ziyareti savunmuştur.

Bakın ziyaret edilen kişi Atatürk’e hakarette sınır tanımayan bir kişidir. Nitekim Diyanet İşleri Başkanı’nın ziyaretinden sonra Youtube üzerinden video ile açıklama yapan Kadir Mısıroğlu, Sayın Çelik’in “ortak değerimiz” dediği Atatürk’e, kimliğimize ve devletimizin rejimine akılla bağdaşmayan hakaretler yağdırmıştır! Mısıroğlu, “Irk için mi dövüştük Yunanla! Irk üzerine bir devlet kuramazsın. Zaten Mustafa Kemal bir devlet kurmuş değildir. Devlet kurucuları lafı da yalan. Rejim değiştirmiştir. Bizim devletimiz vardı. O devletin rejimini değiştirmiştir. Rejimi şeriattı gavurluk yaptı” demiştir.

Yani Mısıroğlu, Atatürk’ün gavur devlet kurduğunu,  ırk üzerine devlet kurulamayacağını ifade etmiştir. Türk kimliğinden ve Türkiye Cumhuriyeti isminden açıkça rahatsız olduğunu milyonların önünde açıklayan Kadir Mısıroğlu, gelinen aşamada belli ki AK Parti hükümeti koruması altındadır. Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümünde Atatürk heykeline yapılan saldırının ardından, Mısıroğlu’nun bu konuşmasına yönelik tepkimi de ortaya koydum.

Çorlu Atatürk Heykeli önünde 13 Kasım 2018 tarihinde yaptığım açıklamada, Türk kimliğinden rahatsız olarak, “Keşke Yunan galip gelseydi, ırk için mi Yunanla dövüştük” diyen Kadir Mısıroğlu’na tepki göstererek, bu zihniyetin Trabzon’da Rum Pontus özlemi içinde olanlarla örtüştüğüne vurgu yaptım. Sözlerim Trabzonlu vatandaşlarıma yönelik bir itham içermemektedir! Kurtuluş Savaşı’nda, Rum Pontuscu zihniyetlere karşı Kuvayı Milliye ile amansızca savaşan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş harcında kan ve ter döken Trabzonlular, Atatürk yolundan ayrılmamıştır!

Kadir Mısıroğlu’nun açıklamaları karşısında üç maymunu oynayanlar, benim sözlerimi çarpıtma yarışına girerek, Trabzonlu vatandaşlarımla şahsımı karşı karşıya getirmek istemektedir. Yunan işgalini savunacak kadar Türk ırkına olan husumetini açık açık ortaya koyan Fesli Kadir Mısıroğlu’nun arkasında durmak ne milli ne yerli bir duruştur! Eğer bir tepki gösterilecekse adresi bellidir! Şeriat istediğini de cümle aleme anlatan Kadir Mısıroğlu, şu anda devletin zirvesinin korumasında olsa da Türk milletinin vicdanında yargılanmaktadır. Kadir Mısıroğlu’na kalkan olanlar, tepki gösterenleri hedef tahtasına alma yarışına girmiştir!

Türkiye’nin 81 ilindeki vatandaşlarımızla Atatürk’e yönelik saldırıları püskürtüp, Cumhuriyet’i koruyacağız.

CHP Tekirdağ Milletvekili

Dr. İlhami Özcan AYGUN

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)