banner773

CHP'li Aygun'dan özür açıklaması:Trabzonlu Vatandaşlarım Cumhuriyetsever ve yurtseverdir

“Kuvayı Milliye ile amansızca savaşan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş harcında kan ve ter döken Trabzonlular, Atatürk yolundan ayrılmamıştır! Benim sözlerim çarpıtılarak dahi olsa Trabzonlu vatandaşlarımı üzdüyse, incittiyse, bundan üzüntü duyarım, özür dilerim” dedi.

Vekil Haberleri 14.11.2018, 18:06 14.11.2018, 18:06
CHP'li Aygun'dan özür açıklaması:Trabzonlu Vatandaşlarım Cumhuriyetsever ve yurtseverdir

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünde Atatürk Heykeli’ne yapılan saldırının ardından Kurtuluş Savaşı’nda “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen Kadir Mısıroğlu’na yönelik tepkisinin çarpıtıldığını kaydetti. Sözlerinin Trabzonlu vatandaşlara yönelik etnik ayrımcılığa çekilmek istendiğini kaydeden Aygun, “Kurtuluş Savaşı’nda amansızca savaşan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş harcında kan ve ter döken Trabzonlular, Atatürk yolundan ayrılmamıştır! Benim sözlerim çarpıtılarak dahi olsa Trabzonlu vatandaşlarımı üzdüyse, incittiyse, bundan üzüntü duyarım, özür dilerim. Sözlerim maksadı dışına çıkarılacak bir ihtiva içeriyorsa tekrar özür dilerim” dedi.

 

Aygun, Çorlu Atatürk Heykeli önünde 13 Kasım 2018 tarihinde yaptığım açıklamada, Türk kimliğinden rahatsız olarak, “Keşke Yunan galip gelseydi, ırk için mi Yunanla dövüştük” diyen Kadir Mısıroğlu’nun Trabzon’da Rum Pontus özlemi içinde olanlarla örtüştüğüne vurgu yaptığını kaydetti.

Aygun, “Sözlerim Trabzonlu vatandaşlarıma yönelik bir itham içermemektedir! Kurtuluş Savaşı’nda düşmana karşı amansızca savaşan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş harcında kan ve ter döken Trabzonlular, Atatürk yolundan ayrılmamıştır! Benim sözlerim çarpıtılarak dahi olsa Trabzonlu vatandaşlarımı üzdüyse, incittiyse, bundan üzüntü duyarım, özür dilerim. Sözlerim maksadı dışına çıkarılacak bir ihtiva içeriyorsa tekrar özür dilerim” diye konuştu.

 

“Kadir Mısıroğlu, koruma altında, eleştirenler saldırı altında”

 

Aygun, şu açıklamayı yaptı:

 

“Diyanet İşleri Başkanı’nın ziyaretinden sonra Youtube üzerinden video ile açıklama yapan Kadir Mısıroğlu, Sayın Çelik’in ‘ortak değerimiz’ dediği Atatürk’e, kimliğimize ve devletimizin rejimine akılla bağdaşmayan hakaretler yağdırmıştır! Mısıroğlu, ‘Irk için mi dövüştük Yunanla! Irk üzerine bir devlet kuramazsın. Zaten Mustafa Kemal bir devlet kurmuş değildir. Devlet kurucuları lafı da yalan. Rejim değiştirmiştir. Bizim devletimiz vardı. O devletin rejimini değiştirmiştir. Rejimi şeriattı gavurluk yaptı’ demiştir. Yani Mısıroğlu, Atatürk’ün gavur devlet kurduğunu,  ırk üzerine devlet kurulamayacağını ifade etmiştir.

Kadir Mısıroğlu’nun açıklamaları karşısında üç maymunu oynayanlar, benim sözlerimi çarpıtma yarışına girerek, Trabzonlu vatandaşlarımla şahsımı karşı karşıya getirmek istemektedir. Yunan işgalini savunacak kadar Türk ırkına olan husumetini açık açık ortaya koyan Fesli Kadir Mısıroğlu’nun arkasında durmak ne milli ne yerli bir duruştur! Eğer bir tepki gösterilecekse adresi bellidir! Şeriat istediğini de cümle aleme anlatan Kadir Mısıroğlu, şu anda korunuyor olsa da Türk milletinin vicdanında yargılanmaktadır. Kadir Mısıroğlu’na kalkan olanlar, tepki gösterenleri hedef tahtasına alma yarışına girmiştir!”

Yorumlar (0)