CHP’li Aydoğan’dan Çevre Bakanı’na: İBB temsilcisini Kanal İstanbul’la ilgili toplantıdan atarak neyi gizliyorsunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Kanal İstanbul gündemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, İBB temsilcisinin telefonuna el konulmasını ve hakarete uğramasını Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 17.04.2021, 14:18
CHP’li Aydoğan’dan Çevre Bakanı’na: İBB temsilcisini Kanal İstanbul’la ilgili toplantıdan atarak neyi gizliyorsunuz?

Aydoğan, büyük tartışmaların odağındaki Kanal İstanbul’la ilgili 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun gerçekleştirdiği toplantıda, Kurul Müdürü Ersoy Köse’nin hukuk dışı biçimde, bir kamu görevlisinin İBB yöneticilerine toplantı içeriğini aktardığı sırada hakaret edip elinden telefonunu almasını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu.

 

CHP Milletvekili Aydoğan, Sadece 16 milyon İstanbulluyu değil, bütün Türkiye’yi ilgilendiren bu rant projesinin içeriğine dair konuşulurken, bir kamu görevlisinin İBB yetkililerine bilgi aktarılmasına engel olunması, üstüne belediye temsilcisine hakaret edilmesi kabul edilebilir değildir, hukukla bağdaşır bir yanı yoktur.” dedi.   

 

Turan Aydoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yönelttiği sorularda, hukuk dışı, hiçbir iş ahlakı ve adalet anlayışına sığmayan tutumu karşısında Kurul Müdürü Ersoy Köse hakkında Bakanlığın nasıl bir tasarrufta bulunduğunu, herhangi bir idari veya hukuki işlem başlatılıp başlatmadığını dile getirdi.

CHP Milletvekili Aydoğan, hazırladığı soru önergesinde şunları ifade etti:

1.     Türkiye kamuoyunu ve geleceğini ilgilendiren bir konuda, aynı zamanda kamu görevlisi olan belediye temsilcisinin İBB yetkilileriyle bilgi paylaşımına müdahale eden Kurul Müdürü Ersoy Köse hakkında Bakanlığınızca herhangi bir idari ve hukuki işlem başlatılmış mıdır? Herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?

2.     Doğrudan İstanbul halkını ve kenti yöneten İBB’yi ilgilendiren Kanal İstanbul’la ilgili bir toplantının içeriğinin paylaşılmasına hukuk dışı biçimde, çalışma etiğine ve adalet anlayışına sığmayacak bir tutumla engel olunmasındaki amaç nedir? Bir kamu görevlisinin devre dışı bırakıldığı toplantıda, İBB’yi kim temsil etmiştir? Temsil edilmediyse bu toplantı katılımcılar itibarıyla şeffaflığını korumuş mudur?

3.      Çevre örgütleri, akademisyenler ve uzmanlar tarafından bir rant-emlak projesi olduğu açıkça dile getirilen “Kanal İstanbul’a dair bir toplantıda, İBB yetkililerine bilgi akışının önüne geçilerek halktan hangi gerçekler gizlenmeye çalışılmaktadır?     

 

Yorumlar (0)