CHP’li Aydoğan: İstanbul Gaziantep Arası Yasalar mı Değişiyor?

Aydoğan, korona Virüs salgını nedeniyle kapasitesi azaltılmış otobüs seferleri uygulamasına geçildiği günlerde İstanbul’da “dolu otobüs” fotoğraflarının sosyal medyada troll hesapların sonra da bazı basın organlarının paylaştığını ve bunun İBB’yi ve Ekrem İmamoğlu’nu karalamak için organize edildiğini vurguladı.

Vekil Haberleri 31.03.2020, 16:13 31.03.2020, 16:27
CHP’li Aydoğan: İstanbul Gaziantep Arası Yasalar mı Değişiyor?

CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, “Benzer bir durum aynı gün Gaziantep’te yaşanıyor ve yasaların gereği yerine getirilip kişiler hakkında işlem başlatılıyor. İki kent arasında nasıl bir fark var anlamak mümkün değil. Bu durum yasalar önünde herkesin eşit olduğunu ifade eden Anayasa’nın 10 maddesine de aykırıdır. Konuyu Meclis gündemine taşıdık” dedi. 

RAKIM FARKI YASALARDA DEĞİŞKENLİK Mİ SAĞLIYOR?

“İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle şehir içi, şehirlerarası otobüslerde yüzde 50 kapasite kuralı getirildi. Bu kurala uymayan yolculara Gaziantep’te ceza uygulanırken İstanbul’da aynı olay karşısında herhangi bir suç duyurusu ya da yaptırım ile ilgili bir bilgi gelmedi. Bu durumu İçişleri Bakanı’na sordum” diyen Aydoğan, “İstanbul’da yaşanan olayın kurgu olduğu ve amacın İBB’yi yıpratmak olduğu açıkça ortadaydı ve Gaziantep’teki duruma müdahale edenlerin İstanbul’da aynı reaksiyonu göstermiyor olması olayın başka bir vahametidir. Yasalar kilometre farkına, rakıma göre değişkenlik mi gösteriyor?” diyerek tepki gösterdi.  

BAKANLIĞIN DERHAL HAREKETE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ

İstanbul’da yaşanan olayın Türk Ceza Kanunu ve bazı diğer kanunlara göre yetkili merciler tarafından incelenmeli diyen Aydoğan, “Bu olay TCK’nın 216.  Maddesi olan halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu ve 125. Maddesi iftira suçu kapsamında; Kamunun Sağlığına Karşı İşlenen Suçlar başlıklı üçüncü bölümünün, bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma başlığı altındaki 195. Maddesi, ayrıca Kabahatler Kanunu’nun “Çeşitli Kabahatler, Emre aykırı davranış” başlığı altındaki 32. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi gereğince değerlendirilip gerekli işlemler başlatılmalı, yaptırımlar uygulanmalıdır. Aksi halde hep birlikte bir salgına karşı mücadele verdiğimiz şu günlerde bu tür vakalar artabilir. Bu halk sağlığına karşı da işlenmiş bir suçtur. Bakanlığın derhal harekete geçmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)