banner758

CHP’li Aydoğan: “Emekliler açlığa mahkum ediliyor; derhal kanun çıkarılmalı”

Aydoğan, işçi emeklilerinin de kamu emeklileri gibi toplu iş sözleşmelerinden kaynaklanan haklardan yaralanması gerektiğini vurgulayarak her iki konuda da TBMM’ye kanun teklifi sunduğunu ifade etti.

Vekil Haberleri 14.09.2022, 11:37 14.09.2022, 11:48
CHP’li Aydoğan: “Emekliler açlığa mahkum ediliyor; derhal kanun çıkarılmalı”

En düşük emekli maaşının asgari ücretin çok altında kaldığını ve ülkenin ekonomik koşullarında 3500 TL maaşla yaşamanın imkansız olduğunu vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, yasama yılı başlangıcında bu sorunun derhal çözülmesi gerektiğini söyledi. Aydoğan, işçi emeklilerinin de kamu emeklileri gibi toplu iş sözleşmelerinden kaynaklanan haklardan yaralanması gerektiğini vurgulayarak her iki konuda da TBMM’ye kanun teklifi sunduğunu ifade etti.

 

“EMEKLİLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLİYOR. ÇÖZÜM TBMM’DE. DERHAL KANUN ÇIKARILMALI”

CHP’li Aydoğan, 2022 Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarının 6 bin 840 TL'ye yükseldiğini de hatırlatarak şunları söyledi: “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar değerlendirildiğinde 3500 TL ile geçinmenin imkansız olduğu da ortada. 13.7 milyon emekli vatandaşımız var. Bu rakamın bir kısmı 3500 TL ile geçinmeye çalışıyor. Bu insanların mevcut koşullarda insanca yaşam sürmeleri ne kadar mümkün olabilir? Bu ülkenin yöneticileri bu insanları yok mu sayıyor? Konu çok acilen ele alınmalı ve derhal en düşük emekli aylığı hiç olmazsa asgari ücret seviyesinde olmalı. Emekli vatandaşlarımızı açlıkla sınıyorlar. Emekliler açlığa mahkum ediliyor. Çözüm TBMM’de. Derhal kanun çıkarılmalı.

İşçi emeklilerinin de kamu emeklileri gibi toplu iş sözleşmelerinden kaynaklanan haklardan yararlanması için ayrıca TBMM’ye kanun teklifi sunduğunu ifade eden Aydoğan “Kanun tekliflerimizi TBMM’ye sunduk. Bu sorunun hızla çözülmesi gerekiyor. Konunun yakın takipçisi olacağım.”

Yorumlar (0)