CHP'Lİ AYDIN ÖZER KALKAN'DA ÇEVRE TEMİZLİĞİNE KATILDI

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla çöp toplama kampanyasına katıldı. Kalkan’daki üç sokakta beraberindekilerle çöp toplayan Özer, “Çöp atmamayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Geri dönüşüm ile çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak bizim elimizde” dedi.

Vekil Haberleri 15.09.2018, 17:25 15.09.2018, 17:25
CHP'Lİ AYDIN ÖZER KALKAN'DA ÇEVRE TEMİZLİĞİNE KATILDI

Aynı zamanda TBMM Çevre Komisyonu üyesi olan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer günümüzde çevre kirliliğinin katlanarak arttığını, asıl sorunun gelecekte yaşanacağının altını çizdi. Özer, “Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için biraz farkındalığa, biraz duyarlılığa ihtiyaç var. Doğayı kirletmemek çok da zor değil, çöp atmamayı alışkanlık haline getirmek bile yeterli” dedi.

 

GERİ DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİLMELİ

 

Dünya Temizlik Günü nedeniyle Kalkan’ın tüm sokaklarında gerçekleştirilen çöp toplama kampanyasına CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş ve partililerle birlikte katılan Özer, geri kazanımın da önemine değinerek şu ifadelerde bulundu:

“Geri dönüşümle toplanan atık kağıtlarla binlerce ağacın kesilmesinin önüne geçilebilir. Örneğin atık pillerin geri dönüşümüyle toprağın ve suyun kirlenmesi engellenebilir. Plastik, cam ve metal ambalajların biriktirilerek geri dönüşüme kazandırılması çevremizin daha temiz olmasının yanı sıra enerji tasarrufuna da önemli katkı sağlayacaktır. Bunun için herkes duyarlı olmalı, yapmayanları da uyarmalıdır.”

Yorumlar (0)