banner758

CHP'li Atila Sertel: Suriyeliler'e bütçe var, işçiye, emekliye, köylüye yok!

“Emeklilikte yaşa takılanlar yok, AKP’nin emeklilikte yaşa taktığı kişiler var”

Vekil Haberleri 25.10.2018, 10:36 25.10.2018, 10:36
CHP'li Atila Sertel: Suriyeliler'e bütçe var, işçiye, emekliye, köylüye yok!

İyi Parti’nin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili verdiği araştırma önergesi üzerine grubu adına söz alan CHP Milletvekili Sertel, sigortalılık süresini tamamlamış, primini tamamıyla ödemiş insanların haklarının ellerinden alındığını vurguladı. Emeklilikte yaşa takılanların kazanılmış haklarının iadesi için bütçe yetersizliğinin bahane edildiğini ifade eden Atila Sertel, Cumhurbaşkanı’nın 46 yaşında emekli olduğunu hatırlatarak, Saray harcamalarından örnek verdi. Sertel, şunları söyledi:

SARAY’IN MASRAFLARINI ÖRNEK VERDİ

“Sayın Cumhurbaşkanı kendisi 46 yaşında emekli olmuş bir kişi. Yani geçmiş koşullarda emekliliği elde etmiş olan ve bu hakkı yasayla almış olan Cumhurbaşkanı’nın, insanların emekliliklerinin 65 yaşına kadar sürmesi noktasındaki kanunun savunmasını yaparken Türkiye'nin bütçesini gündeme getirmesi doğrusu beni gerçekten çok üzdü. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye'nin bütçesini düşünmüş olsaydı sarayın yıllık masrafı 658 milyon 240 bin 289 lira olmazdı. Yani eski parayla söyleyelim: 658 trilyon 240 milyar 289 lira sarayın masrafı olmazdı. Sarayın günlük gideri 1 milyon 800 bin lira olmazdı. Saray bir günde 1 milyon 800 bin lira para harcayacak, onun için para var fakat iş emekliye gelince, iş emeklilikte yaşa taktıklarına gelince para yok. Bunu kabul etmek mümkün değil. Sayıştay sarayın mutfak masrafının yılda 2,6 milyon lira olduğunu söylüyor. Sarayda temizliğe 3,2 milyon TL para gittiğini yazıyor. Ülkenin bütçesini düşünen bir kişi nasıl böyle bir harcama yapıyor, onu sormak lazım. Yetmiyor, Marmaris'te yaptığı 300 odalı yazlık için milyonlarca lira para harcanıyor. Yetmiyor, uçan saray alınıyor ve bunlar da yetmiyor bütün masraflar alabildiğine artıyor.”

“SURİYELİLERE VAR, KENDİ VATANDAŞIMIZA YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Suriyeliler için bütçeyi sonuna kadar açtık. Suriyeli kardeşlerimiz için 32 milyar dolar para harcadık” şeklindeki sözlerini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye'de birileri için var olan, birileri için harcanan milyon dolarların, birileri için alabildiğine açık bütçelerin olduğu ülkemizde iş emeklilere gelince, iş işçilere, köylülere, üreticilere gelince yok sayılmasını kabul etmek mümkün değildir. Suriyelilere gelince var, emeklilere gelince yok. Suriyelilere gelince sağlık, burs, her konuda hizmet tamam; bizim öğrencilerimize gelince yurt yok, burs yok, kredi yok. Suriyelilere gelince alabildiğine harcama var, Türkiye'de köylüye, mazota gelince, mazota, gübreye destek yok. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Bizim bu ülkedeki konumumuz itibarıyla bizim yerimiz halkın safıdır, halkın yanıdır. Biz sonuna kadar doğruları anlatmaya ve buradaki arkadaşlarımızın vicdanlarına seslenmeye çalışacağız. Siz bu hakkı vermeseniz de burada gördüğünüz muhalefet partileri dayanışma içerisinde, direnme içerisinde, mutlaka o insanların hakkını hukukunu alacaktır.”

İyi Parti tarafından emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili verilen araştırma önergesi, MHP’nin tavır değiştirmesi nedeniyle AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Yorumlar (0)