CHP’Lİ ARIK’TAN KTO MECLİS ÜYESİ ZORLU’YA TEPKİ: “KAYSERİ’YE DE KAYSERİ TÜCCARINA DA YAŞIKMADI!”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, KTO Meclis Üyesi Abdullah Kemal Zorlu’nun “Osmanlı Sokağı fuhuş yuvası oldu” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Osmanlı Sokağı’nın Kayseri’nin sosyal hayatına renk katan güzel bir bölge olduğunu belirten Arık, “İnsanların yaşam tarzına müdahale edip, mesnetsiz iddialarla insanları zan altında bırakmak, oradaki sanatçıları ‘çalgıcı’ diyerek küçük görmek ticaret kenti Kayserimize de Kayserili bir tüccarımıza da yakışmadı” diye konuştu.

Vekil Haberleri 29.09.2019, 13:09
CHP’Lİ ARIK’TAN KTO MECLİS ÜYESİ ZORLU’YA TEPKİ: “KAYSERİ’YE DE KAYSERİ TÜCCARINA DA YAŞIKMADI!”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bazı gazetelerde yer alan, KTO Meclis Üyesi Abdullah Kemal Zorlu’nun “Osmanlı Sokağı fuhuş yuvası oldu” yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Hiç kimsenin kendileri gibi düşünmeyen, yaşamayan insanları düşüncelerinden ve yaşam tarzlarından dolayı yargılama hakkının olmadığını belirten Arık, Zorlu’nun Osmanlı Sokağı esnafından ve Kayseri halkından özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Ortada bir suç ya da ahlaka aykırı bir durum varsa bunun çözümünün yasalarda olduğunu belirten Arık, şunları söyledi:

“İnsanların hayata bakışı, dünya görüşü farklı olabilir. Önemli olan insanların birbirlerinin yaşam tarzına ve düşüncelerine saygı göstermektir. Sizin gibi düşünmeyen, sizin gibi yaşamayan herkesi suçlu görmek, bir takım mesnetsiz ithamlarla yargılamak çağdışı bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımı asla ve asla kabul etmiyoruz. Talas Osmanlı Sokağı Kayserimizde sosyal hayata renk katan güzel bir bölge… Tüccarımızın temsilcisi olarak KTO’da yer alan bir meclis üyemizin bölge esnafını ve bölgedeki insanları töhmet altında bırakan iddiaları kabul edilemez. Ortada bir suç varsa güvenlik güçlerimiz bunun gereğini yapar. Aksi durumda İnsanların yaşam tarzına müdahale edip, mesnetsiz iddialarla insanları zan altında bırakmak, oradaki sanatçıları ‘çalgıcı’ diyerek küçük görmek ticaret kendi kayserimize de Kayserili bir tüccarımıza da yakışmadı”

Yorumlar (0)