banner773

CHP’Lİ ARIK YÜZDE 75 HİBE İLE DAĞITILAN TOHUMLARI BAKANA SORDU: “HANGİ KRİTERLERE GÖRE DAĞITIM YAPTINIZ?”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yüzde 75 hibe ile dağıttığı tohumlarla ilgili, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 10.04.2020, 12:42
CHP’Lİ ARIK YÜZDE 75 HİBE İLE DAĞITILAN TOHUMLARI BAKANA SORDU: “HANGİ KRİTERLERE GÖRE DAĞITIM YAPTINIZ?”

Arık, dağıtımın kararı açıklanmadan Kayseri’de dağıtım yapıldığı iddialarını gündeme getirerek, “Dağıtımı hangi kriterlere göre yaptınız?” diye sordu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” Projesi kapsamında yüzde 75 hibe desteği ile dağıtılan tohumları TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Arık, şu görüşleri dile getirdi: Bakanlık olarak ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi’ Programını başlattığınızı ve bu kapsamda 21 ilde yazlık ekim yapılabilecek arazilerin üretime katılması için üreticilere yüzde 75 hibe ile tohum dağıtılacağını açıkladınız. Bu karar 6 Nisan 2020 tarihinde kamuoyuna duyuruldu. Ancak Kayseri’de söz konusu proje açıklanmadan bir hafta öncesinde tohumların dağıtıldığı konusunda ciddi iddialar var. Bu bağlamda;

1-) ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi’ Projesi kapsamına alınan 21 ilde yüzde 75 hibe ile tohum dağıtılacak çiftçiler kim tarafından ve hangi kriterler göz önünde bulundurularak belirlendi?

2-) Seçim bölgem Kayseri’de projenin açıklanmasından bir hafta önce dağıtım yapıldığı konusunda ciddi bulgular, hatta yetkililerinin bu konuda açıklamaları var. Daha proje açıklanmadan tohum dağıtılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu bir suç mudur? Suç ise yetkililer ile ilgili nasıl bir işlem yapmayı planlıyorsunuz?

3-) Tohum alanların aldıkları tohumları ekip ekmedikleri konusunda bir denetiminiz olacak mı? Tohum alıp da ekim yapmayanlar için nasıl bir işlem yapmayı planlıyorsunuz?”

Yorumlar (0)