banner773

CHP’Lİ ANTMEN:TÜRKİYE’DE AVUKATLAR TEHLİKEDE

Kendisi de eski Mersin Barosu Başkanı olan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Vekil Haberleri 24.01.2021, 12:47
CHP’Lİ ANTMEN:TÜRKİYE’DE AVUKATLAR TEHLİKEDE

Antmen, açıklamasında bu yıl on birinci kez düzenlenen ve Azerbaycanlı muhalif avukatlara adanan Tehlikedeki Avukatlar Günü’nün geçtiğimiz yıllarda Çin, Filipinler, Honduras, İran, İspanya / Bask ülkesi, Kolombiya, Mısır, Pakistan ve Türkiye’ye adandığını belirterek “İnsan hakları ihlalleri ve hukuksuzluk arttıkça avukatlara yönelik baskı ve şiddet de artıyor. Müvekkili ile görüştürülmeyen, karakol dışına zorla çıkarılanlar, karakolda polis tarafından darp edilen, işkenceyi tespit ettiği için görevi engellenen meslektaşlarımız bulunuyor. Hakkını ve başkalarının haklarını da demokratik sınırlar içinde aramaya çalışan avukatların darp edilebildiği bir dönemdeyiz” dedi.

CHP’li Vekil, bir FETÖ projesi olduğunu ifade ettiği Çoklu Baro sisteminin de avukatları bölmek ve avukatları fişlemek amacıyla getirildiğini söyledi. Antmen “İktidar çoklu baroyu tamamen kendisine yakın olmayan ve mesleğini yapmaya çalışan avukatları fişlemek için getirdi. Kamu avukatlarından da yandaş barolara kayıt olmaları için zorla imza toplanıyor. Bunun adı zorbalıktır. Hukuk tarihinde örneği yok” dedi.

Alpay Antmen her yıl 60’a yakın avukatın ölümle veya yaralanmayla sonuçlanan saldırılara maruz kaldığını belirterek “Bunun da yargının geldiği noktayla ilgisi var. Ülkede hukuk kalmayınca, faşizm baş gösterince hak hukuk diyenler elbette hedefe konulur.” İfadelerini kullandı.

CHP’li Vekil “Özellikle insan hakları ve siyasi davalarda mağduru koruyan avukatlara yönelik yandaş basın ve siyasetçi destekli karalama kampanyaları düzenleniyor. Bu nedenle de görevini yapan avukatlar hedef oluyor. Avukatını koruyamayan bir iktidar, mağdur vatandaşı nasıl koruyacak?” dedi.

Yorumlar (0)