banner773

CHP’Lİ ANTMEN:TÜRKİYE GAZETECİ TUTUKLAMADA DÜNYA REKORU KIRDI

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yaptığı basın açıklaması yaptı.

Vekil Haberleri 10.01.2021, 13:53
CHP’Lİ ANTMEN:TÜRKİYE GAZETECİ TUTUKLAMADA DÜNYA REKORU KIRDI

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında Türkiye’nin bugün OHAL ve KHK’lar eliyle gazeteci hapishanesi haline geldiğini belirterek “Yargı eliyle basın özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün, haber alma hakkının bu kadar baskı altına aldığı bir dönemi daha önce hiç yaşamadık” dedi.

Antmen’in açıklamarında öne çıkanlar şu şekilde;

DÜNYADA EN ÇOK GAZETECİNİN TUTUKLU OLDUĞU ÜLKELER TÜRKİYE, ÇİN VE SUUDİ ARABİSTAN

“Bu ülkede ‘FETÖ’ye hakaret ettiği iddiasıyla’ dava açanlar; bugün ülkenin aydın gazetecilerini FETÖ’cü olmakla suçlayıp mahkemeye verdiler. Bu taktikleri de eski ortakları olan FETÖ’den öğrendiler. Bugün dünyada en çok gazetecinin tutuklu olduğu ülkeler Türkiye, Çin ve Suudi Arabistan. Gazeteciler, kendi gazete ofis binalarından daha çok ifade vermeye adliyelere gitmek zorunda kalıyor. Türkiye Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 2020 yılında 180 ülke arasında 154. Sıraya gerilemiş durumda.”

GERÇEKLERİ YAZAN VE SÖYLEYENLERE CEZA YAĞIYOR

“Bu ülkede gerçekleri yazan ve söyleyen başta Sözcü, Birgün, Evrensel, Halk Tv., Tele 1, KRT başta olmak üzere birçok yayın organına sarayın RTÜK’ü ve Basın İlan Kurumu tarafından durmadan cezalar yağdırılıyor. Ömrü FETÖ ile mücadele ile geçmiş yazarlar ve gazeteciler FETÖ’cü olmak suçlamasıyla karşı karşıya kalıyor. Hem de FETÖ’nün eski ortaklarınca. Ülkeyi dolandıranlarla, soyanlarla ilgili haber yapan gazeteciler tutuklanıyor. O haberlere de erişim kısıtlaması getiriliyor. Bunun adı soygun düzenini meşrulaştırmaktır. Gazeteciler de bu hırsızlık düzenini yazdıkları için bazı soyguncuların hedefine oturtuluyor. Türkiye’de gazeteciler halkın haber alma özgürlüğü için baskı rejimi altında binbir zorlukla çalışan bütün gazetecilerin ve medya emekçilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.”

Yorumlar (0)