CHP’Lİ ANTMEN:GRİP AŞISI OLMAK İÇİN ÖLMEK ÜZERE OLMANIZ LAZIM

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sokakta vatandaşların önünü keserek aşı olmak istediklerini ancak E-Nabız sitesine girdiklerinde aşı taleplerinin olumlu sonuçlanmadıklarını söylediklerini aktararak “Bu sene COVİD-19 salgını nedeniyle konunun daha riskli bir hal alabileceği bütün dünya bilim insanlarınca açıklandı. Bilim insanları, grip ve COVİD-19 hastalığının birlikte geçirilmesinin dramatik sonuçlara yol açabileceğini söylüyor. Uzmanlar ve Tabipler Birliği ile temas halindeyiz. Bilim insanları 6 aylıktan büyük olan herkesin grip aşısı olması gerektiğini söylüyor. Oysa iktidar sadece 1,3 milyon aşı sipariş etmiş. Bu göz göre halkı ölüm riskine sürüklemektir” dedi.

Vekil Haberleri 24.10.2020, 10:40
CHP’Lİ ANTMEN:GRİP AŞISI OLMAK İÇİN ÖLMEK ÜZERE OLMANIZ LAZIM

Antmen, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sayısının 8 milyon, kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın sayısının da 20 milyon olduğunu söyleyerek “Enfeksiyon bulaşıcı açısından yüksek riskli meslek grubu olan sağlık çalışanlarının sayısı bile 1 milyondan fazla. Altmış beş yaş üstü veya kronik hastalığı olan, obez olan, fabrika kışla bakımevi gibi toplu yaşam alanlarında bulunan milyonlarca vatandaşımız göz önüne alındığında çok daha fazla sayıda aşıya gereksinim olduğu bir gerçek. Oysa şu anda riskli gruplar aşı bulamıyor. Grip aşısı olmak için ölmek üzere olmanız lazım” ifadelerini kullandı.  

CHP’li Vekilin açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde; 

BU İKTİDAR MİLYONLARCA VATANDAŞIN HAYATINI TEHLİKEYE ATMIŞTIR 

“Saray iktidarı 2011 yılında bir KHK ile Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’nü kapattı. Akıl alır gibi değil. Bugün yaşanan krizin asıl nedeni oranın kapatılması. Türkiye’de aşı üretilmiyor bütün aşılar ithal. İthal aşı ile bu iş çözülmez. Bunun için de tek yerli üretim yerini kapattılar. Vatandaşı uyutuyorlar. Aşı üretilmiyor. Mustafa Kemal Atatürk döneminde aşı ihraç eden Türkiye’yi bugün dünyadan aşı dilenir hale getirdiler. Türkiye insanı bunu hak etmiyor. Rant ve kar uğruna milyonların canı tehlikeye atılmıştır.  Milyonların hayatı yerine milyon dolarlar tercih edilmiştir. Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü derhal açılmalı ve aşı üretimi için gerekli koşulları sağlanmalıdır.” 

HEDEF ALDIKLARI TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ AYLAR ÖNCE UYARMIŞTI  

“İktidarın ve ortağının hedef aldığı, gururumuz Türk Tabipleri Birliği aylar öncesinden bir aşı krizinin çıkacağını ve önlem alınması gerektiğini söylemişti. Peki iktidar ne yaptı? Aşı bulacağına, aşı üreteceğine, o aşıyı üretecek bilim insanlarını hedefe koydu. Dünya korona virüs ile mücadele ederken bizim saray iktidarı ve ortağı da virüsle mücadele eden bilim insanları ile mücadele etti. Aklın bittiği yerdeyiz. İktidar freni boşalmış kamyon gibi ülkeyi uçuruma sürüklemektedir.” 

SAĞLIK BAKANI AŞININ KİMLERE YAPILACAĞINI AÇIKLAMALIDIR 

"Avrupa Birliği ülkelerinin 200 milyon doz,  67 milyon nüfuslu İngiltere’nin 30 milyon doz, İran’ın ise 7.5 milyon doz aşı temin ettiği haberleri medyada yer almıştır. Buna karşın ülkemizin 1.3 milyon doz aşı temininin gerekçeleri, temin edilen aşının kimlere yapılacağı konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Grip aşısının hangi risk gruplarına, nasıl ve nerede dağıtılacağı şeffaf bir biçimde tüm ana akım medya ve sosyal medya olanakları kullanılarak topluma anlatılmalı, yaşanabilecek krizde sağlık çalışanlarının sorumlu ve yetkili olmadığı vurgulanmalıdır. Aşı, iktidara yakın olanlara mı yapılacak?  Sağlık Bakanı ve iktidar mensuplarının hastanelerine mi dağıtılacak? Bunu derhal açıklamalılardır. “ 

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)