CHPli Antmen Kadın Döven Polisleri Süleyman Soylu'ya Sordu

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bir kadının 2 polis tarafından sokak ortasında dövüldüğü, diğer polislerin de izlemekle yetindiği görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. CHP konuyu meclise taşıdı.

Vekil Haberleri 04.06.2021, 13:58
CHPli Antmen Kadın Döven Polisleri Süleyman Soylu'ya Sordu

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 2020 Aralık ayında İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bir kadının 2 polis tarafından sokak ortasında dövüldüğünün ortaya çıktığını belirterek “Görüntülerde ekipte bulunan diğer 3 polisin olaya müdahale etmeden yerde sürüklenen ve yumruk darbelerine maruz kalan kadının korku dolu anlarını izlemekle yetindiği görülmüştür. Savunmasız bir kadını darp eden ve darp edilişini seyreden bu polislerin görevlerine devam ettirilmesiyle kadınların güvenliğini tehlikeye atılmış olmuyor mu?” diye sordu.

Antmen önergesinde darptan dolayı mağdur Gökçe Yaşar’ın kafasında kolunda çenesinde ve sırtında ödem ve morluklar oluşurken bir de üzerine görevli memura mukavemet ettiği gerekçesiyle karakola götürüldüğünü söyleyerek “Konu yargıya taşınmış ve soruşturma başlatılmıştır. Sonuç olarak sadece polis Memuru A.C.Y.’nin görev yerinin değiştirilmesiyle yetinilmiştir” ifadelerini kullandı.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

- Olayın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen bu beş polis memuru görevlerine nasıl devam etmektedir? Bu polisler neden halen görevlerinden alınmamaktadır? Bu polislerin görevlerine devam ettirilmeleri siyasal bir tutum mudur? Bakanlık olarak bu şiddeti onaylıyor musunuz?

– Savunmasız bir kadını darp eden ve darp edilişini seyreden bu polislerin görevlerine devam ettirilmesiyle kadınların güvenliğini tehlikeye atılmış olmuyor mu?

– Bu polisler, son yıllarda partiniz AKP’nin İstanbul Sözleşmesine karşı aldığı tutum ve bu süreç sonunda İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması sürecinden mi cesaret almışlardır?

– Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; bu polisler hakkında başka ne tür şikayetler yapılmıştır? Bu şikayetler nelerdir ve sonuçları ne olmuştur?

– 2011 Ocak ila 2021 Haziran ayları arasında geçen sürede; emniyet mensuplarıyla ilgili kaç tane şikayet yapılmıştır? Bu şikayetlerin içerikleri nelerdir? Bu şikayetlerin akıbetleri nedir? Bu şikayetler üzerine açılan dava ve sonuçları ne olmuştur?

Yorumlar (0)