CHP'Lİ ANTMEN : FETÖ İLE HALA AYNI MENZİLE Mİ YÜRÜNMEKTEDİR?

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz’ın, 'FETÖ bağlantısı' nedeniyle işlemleri hâlâ devam eden hakimler ve savcılar olduğunu belirtmesi ve "Şunu diyemem, 'Bitti'. Bitmesi mümkün değil zaten" açıklaması sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı.

Vekil Haberleri 11.10.2018, 14:24 11.10.2018, 14:24
CHP'Lİ ANTMEN : FETÖ İLE HALA AYNI MENZİLE Mİ YÜRÜNMEKTEDİR?

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz’ın sözlerine atıfta bulunarak “ ‘FETÖ’nün yargıdan temizlenmesi mümkün değildir’ cümlesi ne anlama gelmektedir? FETÖ ile hala ‘Aynı menzile’ mi yürünmektedir?” diye sordu.

Antmen, terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in, “ölülere dahi oy kullandırın” dediği 12 Eylül 2010 referandumu sonrasında FETÖ’nün yargı içerisine tamamen sızmayı başardığını ve sonrasında da devlet içerisindeki Atatürkçü, demokrat, ilerici asker ve çalışanlara kumpas davaları kurduğunu belirterek “Bu kumpas davaları sonrasında ordumuz içerisinde liyakat kaldırılmış, başarılı subaylar ya ihraç edilmiş ya da iftira ile hapse atılmıştı. FETÖ, planladığı darbenin zeminini yargı aracılığıyla hazırlamış ve cemaate bağlı subayları ordunun en önemli yerlerine sızdırmıştı” ifadelerini kullandı.

CHP’li vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– FETÖ’nün yarattığı tahribat ortadayken, 15 Temmuz gibi bir darbe girişimini yaşamışken yargıda neden hala gerçek anlamda FETÖ ile mücadele edilmemektedir? Kim ya da kimler buna izin vermemektedir?

– “FETÖ’nün yargıdan temizlenmesi mümkün değildir” cümlesi ne anlama gelmektedir? FETÖ ile hala “Aynı menzile” mi yürünmektedir?

- 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında devlet içerisine sızan cemaat ve tarikatların ülkemize verdiği ağır hasar ortadayken neden hala liyakat, hak ve şeffaflık çerçevesinde kadrolaşmaya gidilmemektedir? Bu uygulamalarla size göre yeni 15 Temmuzların önü açılmış olmuyor mu?

– Yargıda liyakat yerine tarikat anlayışının benimsenmesinin yarattığı tahribat ortadayken neden hala iktidara yakınlık dercesine göre atamalar ve alımlar yapılmaktadır?

– 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana geçen sürede; Hakim ve Savcılık sınavını kazanan kaç aday mülakatları geçememiştir? Mülakatlarda elenen adayların sınav ve başarı sıralaması nedir? Kimler darbe girişiminden sonra hakim ve savcı olarak atanmıştır? Bu kişilerin başarı sıralaması nedir?

– Şu anda teftiş kurulunda kaç dosya bulunmaktadır? Kurul kaç soruşturma yürütmekte ve kaçı karara bağlanmıştır? Bu karar sonuçları nedir? Sırasıyla belirtilmek üzere, hangi konularda bu soruşturmalar yapılmaktadır? Kurul, hangi kriterlere göre işlem yapmaktadır? Kaç hakim ve savcı ile ilgili işlem yürütülmektedir?

Yorumlar (0)