CHP'Lİ ANTMEN :CAMİLER ÜZERİNDEN BİLE YOLSUZLUK YAPILIYOR

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Sayıştay raporlarında belediyeler ile ilgili usulsüzlüklerin ortaya çıkması ve Denetimden Sorumlu Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker'in görev değişikliği sonrası yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Vekil Haberleri 08.11.2018, 12:36 08.11.2018, 12:36
CHP'Lİ ANTMEN :CAMİLER ÜZERİNDEN BİLE YOLSUZLUK YAPILIYOR

Antmen, açıklamasında 8 Kasım’ın Dünya Şehircilik Günü olduğunu kaydederek “Ülkemiz şehircilik günü kutlamak yerine şehirlerimizde yaşanan yolsuzlukları konuşuyor. İsterdik ki bütün belediyelerin hesapları en ince ayrıntısıyla incelensin, açığa çıkarılsın ve usulsüzlük yapıldığı tespit edilen belediyeler hakkında İçişleri Bakanlığı harekete geçsin. Türkiye, AKP eliyle yolsuzluk bataklığı içerisinde bir ülke haline getirildi. AKP’li belediyeler camileri sattı yetmedi, AKP iktidarı imar affında cami alanlarını sattı yetmedi, şimdi de sıra geldi camiler üzerinden yolsuzluk yapmaya” dedi.

 

CHP’li Vekilin açıklamasında öne çıkanlar şu şekilde;

 

YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİDİLMESİN İSTİYORLAR

 

Kamuoyu, yolsuzluk yapan, vatandaşın parasını har vurup harman savuran AKP’li belediyelerin üzerine gidilmesini talep ederken bunun yerine bu yolsuzluk, soygun, usulsüzlükleri ortaya çıkaran, denetimden sorumlu Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker’i görevden aldılar. Tam da Sayıştay’ın AKP’li belediyelerin yolsuzluklarını çıkardığı bir dönemde böyle bir değişikliğin devlette ne anlama geldiği ve ne tür bir mesaj taşıdığını kamuoyu gayet iyi bilmektedir. Yolsuzlukların üzerine savcı gitmesin, bürokrat gitmesin istiyorlar. “AKP’ye dokunmayın yoksa biz de size dokunuruz” mesajı veriyorlar.

 

CAMİLER ÜZERİNDEN BİLE YOLSUZLUK YAPILIYOR  

 

Sayıştay raporunda AKP’li Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlediği Anneler Günü, Camiler Haftası, Toplu Nikah Töreni ve gezilerle ilgili yolsuzluk detayları ortaya çıktı.  Konser verdi” denilen yerlerde sanatçıların hiç konser vermediği ortaya çıktı. Bir belediye var, Camiler Haftası kutluyor ama camiler haftasında bile yolsuzluk yapıyor! AKP’li belediyeler camileri sattı yetmedi, AKP iktidarı imar affında cami alanlarını sattı yetmedi şimdi de sıra geldi camiler üzerinden yolsuzluk yapmaya demek ki! Sadece Arnavutköy değil, Fatih, Menderes,  Ordu, Gaziantep, Ankara... AKP’li belediyelerden yolsuzluk akıyor. Hani hep diyorlar ya “Türk Lirasını kullanalım Dolara savaş açalım.” İktidarları yandaş firmalara döviz garantili ihale verirken belediyeleri boş durur mu? Türkiye'nin en borçlu Belediyeleri arasında yer alan AKP'li Gaziantep Belediyesi, şu an hala döviz ile borçlanmaya devam ediyor.

 

YAKINDA NEFES ALMA VERGİSİ DE GELECEK

 

Görevden alınan eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde 3.3 milyarlık usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin ödediği KDV’nin tümünün bilançoda indirilerek giderlerin 3.3 milyar TL eksik gösterildiği saptandı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olan ve yaklaşık 8 milyar bütçeye sahip olan İSKİ’de araçlar 100 kilometrede 63 litre benzin tüketmiş! Bu açık nasıl kapatılacak? Namuslu vatandaşlardan! Su faturası ile, elektrik faturası ile, gaz faturası ile, temizlik vergisi ile, ÖTV ile… Musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödemeye başlıyorsunuz. Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorsunuz. Bebek bezi aldığınızda, ekmek aldığınızda, su aldığınızda, domates aldığınızda; hatta abartmıyorum nefes aldıkça soyuluyorsunuz! Yakında bu iktidar nefes alma vergisi çıkarırsa hiç ama hiç şaşırmayın!

Yorumlar (0)