CHP’Lİ ANTMEN ‘AKP İLE 12 EYLÜL KALICI HALE GELDİ’

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 12 Eylül askeri darbesinin 40. yılında yaptığı açıklamada “AKP iktidarı Kenan Evren’in devamıdır. Boynuz kulağı geçmiş, AKP ile 12 Eylül darbe dönemi bile aranır hale gelmiştir. Kenan Evren döneminde dahi bu kadar ihraç, gözaltı, tutuklama, baskı, zorbalık olmadı. Kenan Evren döneminde dahi bu kadar hukuk ayaklar altına alınmadı. Saray iktidarı Türkiye’yi gazeteci hapishanesine çevirdi. AKP, öyle iddia ettikleri gibi Adnan Menderes’in, Turgut Özal’ın değil; Kenan Evren’in devamıdır. AKP ile 12 Eylül darbe anlayışı kalıcı hale geldi.” dedi.

Vekil Haberleri 11.09.2020, 12:38
CHP’Lİ ANTMEN ‘AKP İLE 12 EYLÜL KALICI HALE GELDİ’

Antmen, açıklamasında AKP’nin FETÖ darbecileriyle hesaplaşmak bahanesiyle kendi sivil darbesini yaptığını, muhalif avı başlattığını ifade etti. Antmen konuyla ilgili olarak “İktidar OHAL’i tam 7 kez uzattılar. 36 tane KHK yayınladı. Seçimleri OHAL koşulları altında gerçekleştirdiler. Ohal sözde bitti ama özde başladı. Mecliste hemen seçim sonrasında bütün itirazlarımıza rağmen yaptıkları değişiklikle bu defa da 3 ayda bir uzatmak yerine tek seferde Ohali 3 yıl uzattılar. Kenan Evren darbesi gitti, yerine daha beter AKP’nin saray darbesi geldi. Kenan Evren Askeri darbe yaptı, AKP de saray darbesi yaptı” dedi.

Alpay Antmen, Türkiye’nin dünyadaki en büyük gazeteci hapishanesi olduğunu, saray iktidarının 12 Eylül darbesi ile Sarayın darbesi karşılaştırıldığında Kenan Evren’i bile geçtiğini söyleyerek “Şu anda 72 gazeteci cezaevinde. 12 Eylül darbesi sonrası 31 gazeteci tutuklandı. 20 Temmuz OHAL darbesi sonrası 134 bin 144 kişi ihraç edilirken bu rakam 12 Eylül darbesi sonrası 4.891. Kenan Evren’in 12 Eylül darbesi sonrası hakkında işlem yapılan öğretmen sayısı 3.854 iken bu rakam OHAL rejiminde 61 bini aştı. OHAL rejiminde ve sonrasında görevden alınan subay astsubay sayısı 17 bin 498 iken 12 Eylül sonrası bu sayı 2000. OHAL ve sonrası ihraç edilen akademisyenlerin sayısı 6 bin 81 iken bu rakam 12 Eylül askeri darbesinde sadece 120. OHAL ve sonrası 5 binden fazla hakim/savcı görevden alındı, 12 Eylül sonrasında 47 hakim ve savcı görevinden alındı. Boynuz kulağı geçti, saray iktidarı Kenan Evreni bile geçti.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)