banner773

CHP’Lİ ANTMEN ‘ADALETİN KAPANIŞ TÖRENİNE GİDENLER SARAYA TUĞLA TAŞIYOR’

Yargıtay Başkanlığı tarafından düzenlenen 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni tartışmalar altında bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılıyor

Vekil Haberleri 02.09.2019, 11:45
CHP’Lİ ANTMEN ‘ADALETİN KAPANIŞ TÖRENİNE GİDENLER SARAYA TUĞLA TAŞIYOR’

Töreni 52 baro başkanlığı boykot ederken bir tepki de kendisi de Mersin Barosunun iki dönem başkanlığını yapmış olan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’den geldi. Antmen “Bugün İfade özgürlüğü, medya özgürlüğü, demokratik özgürlükler AKP ve saray iktidarı eliyle kaldırıldı. Yazan tutuklanıyor, konuşan atılıyor ve seçilen görevden alınıyor. Adaletin ‘kapanış törenine’ gidenler kuvvetler ayrılığından vazgeçerek saraya tuğla taşıyor” ifadelerini kullandı.

 

Antmen, Yargıtay Başkanlığının, saraya kendini göstermek için baroları sözde adli yıl açılışına çağırdığını ifade ederek “OHAL koşullarını sürdüren, Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymayan,  mahkemelere talimat yağdıran ve yargıyı kendine bağlayan ve AİHM kararlarını görmezden gelerek evrensel hukuk ile insan haklarını çiğneyen bir yönetimin olduğu yerde adlı yıl açılış töreni aslında adaletin kapanış törenidir” dedi.

 

CHP’li Vekil “Yargıyı temsil etmek için saraya gidenler hukuku temsil değil teslim ediyor Saray iktidarı diktatörlüğü pekiştirmek gayretinde, halkımız da gerçek hukuk insanları ile birlikte demokrasiyi elbet pekiştirecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)