CHP'li Ali keven:Ekonomide ki daralma her sektörü vuruyor

Ülkemizin devasa bir kurumu Kale Holding’e ait KALESERAMİK, Yozgat Yerköy ilçesinde bulunan fabrikasıyla ilçeye 250 kişilik istihdam ve 500'e yakın nakliyeci esnafına iş sunuyor.

Vekil Haberleri 23.10.2018, 15:20 23.10.2018, 15:20
CHP'li Ali keven:Ekonomide ki daralma her sektörü vuruyor

Fabrikanın yaşanan krizden dolayı satış olmadığı için üretime 2 aylık bir ara verdiği bilgisini aldık. Ekonomide ki daralma her sektörü vuruyor. Ümit ediyoruz ki fabrika yönetimi bu durumu aşacak ve üretime tekrar başlayacaktır. Ümit ediyoruz ki istihdam devam edecektir.

 

Ancak yaşanan bu krizi hâlâ görmezden gelen, inkar eden siyasi iktidar ülkemizi uçuruma sürüklemeye devam ediyor. Üreticiyi, işçiyi, çiftçiyi, esnafı bu tabloya mahkûm eden bu zihniyet hâlâ ülkemizin nasıl bir ekonomik bunalım içinde olduğunu görmezden geliyor. İsrafa ve savurganlığa devam ediyor. Saray için ülkede bir sorun yok çünkü o tarafta yazlık kışlık saraylar, devasa bir bütçe, örtülü ödenek ve menüler de liçi meyvesi, ejder meyvesi var. Halkın olduğu tarafta ise işsizlik, artan enflasyon, kredi borçları ve kapanan işyerleri var.

 

Devekuşu gibi kafayı kuma sokmak bu gerçekleri maalesef değiştirmiyor. Siyasi iktidarca kalıcı ve kapsayıcı bir çözüm hâlâ dile getirilemedi. İşin ciddiyetini fark etmeyen ve günübirlik bir siyaset izleyen bir yapı var karşımızda. Halâ ülkede düşmanlık ve ayrımcılık pompalanıyor. Halâ birlikten değil kamplaşmadan nemalanmaya çalışıyorlar.

 

Ülkemiz bu krizden ümit ediyoruz ki en kısa zamanda kurtulacaktır. Üretime tarıma esnafa değer veren bir üretim ekonomisi modeliyle hep birlikte ülkemizi ve ekonomimizi kurtaracağız. Bu ülkeyi Cumhuriyet'in kendi kendine yeten tarım modeliyle, yerli üretimle, ulusal sanayimizle yeniden kalkındıracağız.

 

Ali KEVEN

CHP Yozgat Milletvekili

Yorumlar (0)