CHP'Lİ ALİ KEVEN:ÇİFTÇİNİN SORUNU DAĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, çiftçilerin sorunlarını takip etmeye ve gündeme taşımaya devam ediyor.

Vekil Haberleri 08.10.2018, 12:06 08.10.2018, 12:06
CHP'Lİ ALİ KEVEN:ÇİFTÇİNİN SORUNU DAĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Ayrıca çiftçilerin git gide yoksullaştığının ve borçlarını ödeyemez hale geldiğinin altını çizen Keven, Yozgat ilinde Tarım Kredi borcundan dolayı 194 dosyanın icra takibinde olduğunu belirtti.

“Siyasi iktidar tarafından ekonomi her ne kadar yolunda diye söylense de ülke gerçekleri bundan pey uzak. Tarımda girdi maliyetlerine, gübreye ve mazota yapılan zamlar çiftçimizin belini bükmüştür. Diğer yandan ithalat politikası sonucu çiftçilerimiz ürününü ya satamamakta ya da aşırı düşük fiyata alıcı bulmaktadırlar, bunun sonucunda da zarar etmekte ve borçlarını ödeyemez duruma düşmektedirler. Siyasi iktidar ithalata bir son vermeli ve ülke tarımının sorunlarıyla ilgilenmelidir” diye tepki gösteren Keven buğdaydan çerezlik ay çekirdeğine varana dek neredeyse bütün tarım ürünlerinin ithal edildiğini ve bunun sonucunda da kendi çiftçimizin zor günler geçirdiğini söyledi.

Son günlerde özellikle ay çekirdeği üreticisinin Çin’den yapılan ithalattan dolayı ürününü satamadığını ve yetkililerinde bu mağduriyeti görmezden geldiğini söyleyen Keven, “Çerezlik ay çekirdeğinin ne gibi stratejik bir önemi vardı da 61 bin ton ürün ithal ettiniz?” diye sordu.

Yorumlar (0)