CHP'li Ali Fazıl Kasap: Bakanın Cevabı Tatmin Edici Değildir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap’ın Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı projesinin hangi aşamada olduğunu ve projenin ne zaman hayata geçeceğine dair sorduğu soruya yanıt verdi. Bakanlık, “Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesinin fizibilite etüdünün tamamlandığını çalışmaların devam ettiğini” söyledi.

Vekil Haberleri 12.11.2018, 11:41 12.11.2018, 11:41
CHP'li Ali Fazıl Kasap: Bakanın Cevabı Tatmin Edici Değildir

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, 08.10.2018 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğü’nün hayata geçireceği projeler arasında yer alan Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı projesinin hangi aşamada olduğuna ilişkin verdiği soru önergesine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’dan yanıt geldi.

 

Gelen yanıtta şu ifadelere yer verildi: “Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesinin fizibilite etüdü tamamlanmış, ÇED çalışmaları ile etüt-proje çalışmaları devam etmekte olup, kamulaştırma çalışmalarının da tamamlandıktan sonra yapım işine ait ihale süreçlerine başlanılacaktır” denildi.

 

Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı projesinin 2017 yılından bu yana sadece proje aşamasında kaldığını belirten CHP’li Kasap, gelen yanıtı şu şekilde değerlendirdi:

 

“Kütahya, gerek karayolu ulaşımı gerekse raylı sistem açısından değerlendirdiğinde birçok sorunla karşı karşıyadır. Birçok proje hala etüt-proje aşamasında beklemektedir. İlgili Bakanlıklar süreci hızlandırmalı ve Kütahya’nın kalkınmasına öncelik vermelidir. Bakanlıktan gelen cevapta, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesinin ne zaman hayata geçeceğine dair bir bilgi yoktur. Soru önergesine verilen cevap ne yazık ki tatmin edici değildir. Sürecin hızlanması ve Batı Akdeniz’i yakından ilgilendiren Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Eskişehir, Isparta ve Kütahya’yı da içine alan bu projenin bir an önce hayata geçmesi için girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.”  

Yorumlar (0)