CHP'Lİ AKIN'DAN BANDIRMA VE ERDEK'TE SEL MAĞDURLARINA ZİYARET

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sel felaketi yaşanan Bandırma ve Erdek’te hasara uğrayan yerlerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşlara ve esnafa bir kez daha geçmiş olsun diyen Akın, “Burada 100 liralık bir zarar varsa 100 liralık hasarın karşılanması için vatandaşlarımızın yanında duracağız. Halkımızın, esnafımızın zararının karşılanıp karşılanmadığını takip edeceğiz” dedi.

Vekil Haberleri 16.09.2018, 17:40 16.09.2018, 17:40
CHP'Lİ AKIN'DAN BANDIRMA VE ERDEK'TE SEL MAĞDURLARINA ZİYARET

CHP’li Ahmet Akın, Bandırma ve Erdek’te geçen hafta Cuma günü yaşanan sel felaketinde hasar gören yerlerdeki yaraların sarılması için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP İlçe Başkanı Atila Akay ve beraberindeki heyetle incelemelerde bulunan Ahmet Akın, vatandaşlara ve esnafa geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundu. Bandırma’yı 17 Eylül Kurtuluşu’nun öncesinde vuran sel felaketinin izlerini silerek Kurtuluş Günü’ne hazırlayan Bandırma Belediyesine teşekkür eden Akın, gazetecilerin sorularını da yanıtlayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“BİZ ZATEN HALKIN KOMİSYONUNDAYIZ”

 

“Bandırma ve Erdek büyük bir felaket yaşadı. İki gün sonra buradaki hasar çok az gözüküyor olabilir. Çünkü müthiş bir çalışma var. Başkanımıza ve bütün belediye kadrolarımıza teşekkür ediyorum. Yara sarmak için büyük bir çaba var. Aynı çaba aynı mücadele Erdek’te de var. Bir kriz masası kuruldu. Bu kriz masası yaraların daha hızlı sarılması için kuruldu. Kriz masasında kimler var? Vali Bey var, Büyükşehir Belediye Başkanı var, devletin kurumlarının bürokratları var, AKP’nin Balıkesir Milletvekili var. Kriz masasında bulunmamız için bir davet gelmedi. Önemli değil. Burada önemli olan şu: Herkesin işini düzgün yapması lazım. Halkımızın, esnafımızın zararlarının kuruşu kuruşuna ödenmesi gerekiyor. Zaten esnafımız ekonomik krizle boğuşuyor, bir de bunlarla uğraşmaya ne zamanı var ne de parası var. Kriz masasını kuranlar bu felaketin zararlarının bedelini derhal ödemek zorundalar. Burada 100 liralık bir zarar varsa 100 liralık hasarın karşılanması için vatandaşlarımızın yanında duracağız. Biz sayın vali ya da büyükşehir belediye başkanı komisyona almamış olabilir ama biz zaten halkın komisyonunda olduğumuz için halkımızın zararının karşılanıp karşılanmadığını takip edeceğiz.”

 

Bandırma’dan sonra Erdek ve Tatlısu’da Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ve beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulunan Ahmet Akın, buradaki hasarların da giderilmesinde Erdek Belediye’sinin büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

                                             

Yorumlar (0)