CHP’Lİ AKIN’DAN BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KARARINA TAM DESTEK

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi ile ilgili hazırladığı kanun teklifinin TBMM İçişleri Komisyonu’nda görüşülmeyi beklediğini, teklifin kanunlaşması için İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ve iktidar milletvekilleri ile görüşeceğini söyledi. Ahmet Akın, “Milli Mücadelenin 100’üncü yılında Balıkesir’in hak ettiği İstiklal Madalyası Balıkesir’e verilmeli” dedi.

Vekil Haberleri 13.09.2019, 11:14
CHP’Lİ AKIN’DAN BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KARARINA TAM DESTEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP, AKP ve İYİ Partili meclis üyeleri ile grubu bulunmayan Demokrat Parti ve MHP’li meclis üyeleri birliktelik sağlayarak Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi konusunda aldığı kararı değerlendiren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 25 ve 26’ıncı dönemlerde verdiği kanun teklifini bu dönemde de kadük olduğu için 19 Mayıs’ta Milli Mücadele’nin 100’üncü yılında yeniden verdiğini hatırlattı. Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi hakkındaki kanun teklifinin çok hızlı bir şekilde TBMM’den geçebileceğini vurgulayan Ahmet Akın şunları söyledi:

“Balıkesirimize hak ettiği İstiklal Madalyası’nın verilmesi için ön ayak olan bir Balıkesir evladı olarak Büyükşehir Belediyesi Meclisimizin almış olduğu kararı sonuna kadar destekliyorum. Bu konuda üzerime düşen her şeyi yaparım. Nitekim konuyla ilgili kanun teklifi İçişleri Komisyonu’nda bekliyor. CHP’nin bu konuda kararı net. İktidar ve diğer muhalefet partileri de oyları ile desteklerse dakikalar içinde Balıkesir hak ettiği İstiklal Madalyası’na kavuşacaktır. İktidar ve muhalefet milletvekillerimizle görüşeceğim. İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile görüşeceğim. Bu siyaset üstü bir karar. O nedenle mevcut kanun teklifimizin onay göreceğine inanıyorum.”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Balıkesir İline İstiklal Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun Teklifini” Milli Mücadelenin 100’üncü yılında yeniden hazırladı.  24 Mayıs tarihinde CHP Grubu tarafından onaylanan kanun teklifi Meclis Başkanlığınca 18 Haziran’da esas komisyon olan İçişleri Komisyonuna havale edildi. Komisyona havale edilen toplam 402 kanun teklif ile kanun hükmünde kararnameler arasında sırasını bekleyen Balıkesir İline İstiklal Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun Teklifinin görüşülebilmesi Komisyon Başkanının inisiyatifinde bulunabiliyor. Komisyonda kabul edilecek teklif daha sonra TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmek üzere sıraya alınıyor.

Yorumlar (0)