CHP’Lİ AKIN “KELLE” PEYNİRİNE COĞRAFİ İŞARET İÇİN KOLLARI SIVADI

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Manyas “kelle” peynirine coğrafi işaret alınması için kolları sıvadı.

Vekil Haberleri 26.06.2019, 14:27
CHP’Lİ AKIN “KELLE” PEYNİRİNE COĞRAFİ İŞARET İÇİN KOLLARI SIVADI

Ahmet Akın, “Manyas coğrafi sınırlarında üretilen diğer peynirlerden ve benzeri peynir ürünlerinden ayır edici özellikleri bulunuyor. Bu ayırt edici özellikler de Manyas kelle peynirinin coğrafi işaret alması için yeterli koşullardan biri. Üreticilerimizin başvuruları konusunda destek ve katkılarda bulunacağız” dedi.

CHP’li Ahmet Akın TBMM’de Manyas Süt Üreticileri Birliği yönetimini ağırladı. Yönetim Kurul Başkanı Fevzi Karakaş ile birlikte yöneticiler İrfan Kurt ve Yücel Kahraman’ı makamında kabul eden Ahmet Akın, birliğin çalışmaları hakkında ve Manyaslı üreticilerin çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi aldı. Birlik Başkanı Fevzi Karakaş, kuruluşundan bu yana 26 köy kooperatifiyle beraber toplamda bin 500 süt üreticisi müstahsili üyesi bulunan Manyas Süt Üreticileri Birliği’nin süt üreticilerinin sorunlarını çözmeye odaklandığını söyledi. Karakaş, “Sütün maliyetinin düşürülmesi konusunda üreticiye yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Malum süt üretimindeki girdiler çok yüksek. Hayvancılık, süt üreticileri zor günlerden geçiyor. Manyas’ta üretilen sütün pazar değerini arttıracak tedbirleri alarak birlik üyelerinin ekonomik menfaatlerini korumaya çalışıyoruz. Girişimlerimizden biri de Manyas kelle peynirine coğrafi işaret alabilmek. Bir diğeri de Orman Genel Müdürlüğü’nün ekonomik nitelikli süt sığırcılığı ve koyunculuğu kredi desteğinden yararlandırmak” dedi.

Ahmet Akın da ziyaretleri için Fevzi Karakaş’a teşekkür ederek süt üreticilerinin sorunlarının çözümünde her türle destek ve katkıyı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Ahmet Akın, “Yalnızca süt üreticimiz değil tarım ve hayvancılık ile ekmeğini kazanan insanlarımıza ne yazık ki iktidar sahip çıkmıyor. Bunları söylediğimiz için İktidar, muhalefeti eleştiriyor. Oysa iktidarın görevi eleştirmek değil üreticimizin sorunlarına çözüm üretmektir. Üreticimizin canı yanmasa, hakkının, ürettiğinin karşılığını alsa biz neden çıkıp İktidar üreticimize sahip çıkmıyor diyelim. Görünen köy kılavuz istemez. Süt üreticisi çiğ sütü 2 liradan satabiliyor. 25 kuruş destekleme alıyor. Ama sadece yem maliyeti üreticinin tüm kazancını elinden alıyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)