CHP’Lİ AKIN BAKAN AKAR’A ‘ATATÜRK’E SAYGISIZLIK’ YAPANLARI SORDU: KİM BU SAYGISIZLAR?

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Kara Harp Okulu’nda yaşanan skandalı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordu. Ahmet Akın, “Atatürk’ün Harbiye’ye girişinin 121. yıl dönümü 13 Mart tarihinde kutlanırken törende yaşananlar tam bir skandaldır” dedi.

Vekil Haberleri 19.03.2020, 10:35
CHP’Lİ AKIN BAKAN AKAR’A ‘ATATÜRK’E SAYGISIZLIK’ YAPANLARI SORDU:  KİM BU SAYGISIZLAR?

CHP’li Ahmet Akın, Kara Harp Okulu’nda yaşanan skandalı CİMER üzerinden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordu. Atatürk’ün Harbiye’ye girişinin 121 inci yıl dönümü 13 Mart tarihinde kutlanırken törende yaşananları “tam bir skandal” olarak değerlendiren Ahmet Akın,  “Kara Harp Okulu mezunu bir asker, Genel Kurmay Başkanlığı yapmış bir komutan ve Milli Savunma Bakanı olarak siz de çok iyi bilirsiniz ki; Kara Harp Okulu’ndaki törende, geleneksel yoklamanın yapıldığı sırada numara 1283’e geldiğinde Harbiyeliler ayağa kalkıp esas duruşta Atatürk’e saygı gereği ‘İçimizde’ diye seslenir. Bu töreni yedinden yetmişe her Türk vatandaşı bildiği bir gerçektir. Ancak geçtiğimiz törende 3 kişi töreni adeta sabote etmiş, Türk Milleti’nin gönlünde yer etmiş bir Komutan olan Atatürk’ün adı geçtiğinde ayağa kalkmayarak saygısız bir tutum sergilemiştir” diyerek Bakan Akar’a şu soruların yöneltti:

“Kimdir bu saygısız kişiler? Asker oldukları doğru mudur? Asker iseler ebedi komutanları, Türk Milleti’nin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlıktan ötürü kendilerine soruşturma açılmış mıdır? Türk Askeri hiçbir zaman atasına saygısızlık etmeyeceği gibi Kara Harp Okulu’nda ortaya çıkan bu skandalın müsebbipleri kimlerdir? Kamuoyuna bu skandal ile ilgili ne zaman açıklama yapmayı düşünüyorsunuz?”

Yorumlar (0)