CHP’li Ahmet Kaya’dan Yeşilbük’ün kapalı yolu için ikinci çağrı!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un merkez Ortahisar İlçesine bağlı Yeşilbük Mahallesi’nde 2 aydır yolları kapalı olan mahallelinin yaşadığı ulaşım mağduriyetine dikkat çekerek, çöken yolun bir an önce yapılması ve trafiğe açılması için belediyeye bir kez daha çağrıda bulundu.

Vekil Haberleri 23.08.2022, 13:18
CHP’li Ahmet Kaya’dan Yeşilbük’ün kapalı yolu için ikinci çağrı!

Yeşilbük Mahallesindeki yol mağduriyetini 20 gün önce de gündeme getiren ve çözüm çağrısında bulunan Kaya, bu kez de mahalleye giderek kapanan yolda incelemelerde bulundu ve mağdur olan mahalleliyle görüştü.

“YEŞİLBÜK’ÜN YOLU 2 AYDIR NEDEN KAPALI?”

Ahmet Kaya, “İstinat duvarındaki çökme nedeniyle mahallenin ana yolu yaklaşık 2 aydır kapalı. Şimdi fındık ayındayız. İnsanlar fındıklarını toplamak için buraya geliyorlar. Ana yolun kapalı olması nedeniyle ta aşağıdan yaklaşık 7-8 kilometre bir mesafeyi dolaşıp mahallenin merkezine ancak gidebiliyorlar. 20 gün önce de yetkililere çağrıda bulundum, hâlâ bir adım atılmadı. 2 aydır buradaki mağduriyete bir çözüm üretilmemesini anlamış değilim.” dedi.

“UFAK BİR DÜZENLEMEYLE YOL TRAFİĞE AÇILABİLİR”

Çöken yolda incelemelerde bulunan Kaya, “Ben de bir mühendisim. Mühendis gözüyle geldim inceledim. Yıkılan bir istinat duvarı var. Belirli işlerin yapılması gerekiyor. Fakat alttaki zemine baktığımızda gaskam dediğimiz sağlam bir zemin var. Burada kalıcı çözüm üretilinceye kadar en azından bir aracın rahatlıkla geçebileceği kontrollü ve geçici bir yol açılabilir. Yolda yapılacak ufak bir revizyonla rahatlıkla bir araç geçebilir, yol köyün kullanımına açılabilir. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Gelsinler yerinde bir inceleme yapsınlar.” dedi.

“MAHALLELİYİ 3-5 AY DAHA MAĞDUR ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK!”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına ve Trabzon Valisi’ne yolun açılması için çağrıda bulunan Kaya, “Burada yaşayan yüzlerce insanımız 2 aydır büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bu soruna kalıcı bir çözüm üretilmesi için ihale yapılması gibi 3-5 ay zaman alacak bir süreç var. Havalar iyi gidiyor, yağış yok, şu anda heyelan riski de yok. Bir tesfiye ile şuradan bir aracın kontrollü bir şekilde rahatlıkla geçebileceği bir yol açılabilir. Bunu yapın vatandaşın mağduriyetini bitirin. Ondan sonra kalıcı çözüm için ihale ve diğer süreçler arkadan yürüsün. Ama öncelikle bu yolumuzu bir an önce trafiğe açın. 3-5 ay daha bu mahalleyi mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Sayın Belediye Başkanı, Sayın Vali sizedir çağrım. Lütfen gereğini yaptırın.” dedi.

Yorumlar (0)