CHP’Lİ AHMET KAYA’DAN TRABZON İÇİN ÇAĞRI: “SEFER SAYILARI ARTMALI, FİYATLAR DÜŞMELİ”

Vekil Haberleri 21.08.2022, 12:02
CHP’Lİ AHMET KAYA’DAN TRABZON İÇİN ÇAĞRI: “SEFER SAYILARI ARTMALI, FİYATLAR DÜŞMELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon uçak biletlerinin pahalılığına ve sefer sayılarının yetersizliğine dikkat çekerek, “Trabzon, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi. Yerli ve yabancı turistler akın akın Trabzon’a geliyor. Diğer yandan fındık hasadı başladı, insanlarımız gelip fındığını toplayacak. Bu yoğun talep karşısında uçak seferleri çok yetersiz kalıyor, vatandaşlarımız Trabzon’a bilet bulamıyor; bulanlar da bir bilet için 2.500 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm üretmeleri gerekiyor.” dedi.

“İLK ALTI AYDA BİLET FİYATLARI İKİYE KATLANDI”

2022 yılının ilk 6 ayında uçak biletlerine dört kez zam yapıldığına dikkat çeken Kaya, “Petrol fiyatlarındaki ve döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak uçak biletleri arttıkça arttı. Ekonomi sınıfı uçak bileti için yılbaşında 499 lira olan tavan fiyat uygulaması Haziran ayında 990 liraya çıktı. Yani uçak biletleri yüzde 100’e yakın zamlanmış oldu. Diğer yandan Trabzon’daki hemen hemen tüm uçuşlara tavan fiyat uygulanıyor, 990 liradan aşağıya bilet bulmak neredeyse imkansız. Hatta İstanbul biletleri 2.500 lirayı buluyor. İnsanların hastası oluyor, cenazesi oluyor, düğünü oluyor. Bayramda memleketine dahi gelemeyenler var. Vatandaşları mağdur eden bu fiyat politikası gözden geçirilmeli, gerekirse havayolu taşımacılığı sektörü desteklenmelidir.” dedi.

“TRABZON’A SEFER SAYILARI YETERSİZ”

Trabzon’daki uçuş potansiyelinin yüksek olmasına rağmen uçak seferlerinin yetersizliğine değinen Ahmet Kaya, “Trabzon’umuz önemli bir turizm kentidir. Turizm sezonu içindeyiz. Kente akın akın turist geliyor. Diğer yandan fındık hasadı var. İnsanlarımız fındık toplamaya gelecek. Yoğun bir uçak talebi var. Yetkililerin bunları göz önünde bulundurması ve sefer sayılarını ihtiyaca göre artırması gerekir.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“BİZ UÇAK BULAMIYORUZ, MİLLET NE YAPSIN?”

“TBMM Genel Kurul çalışmalarımız için haftanın en az 3 günü Ankara’da bulunmamız gerekiyor. Ankara’dan Trabzon’a uçak kalkmadığı günleri gördük, bazı günler sadece tek sefer oluyor. Trabzon-İstanbul uçakları ise bir hafta öncesinden doluyor. Acil işimiz oluyor, toplantımız oluyor; uçak bulamadığımız için katılmamız gereken etkinliklere gidemediğimiz oluyor. Milletvekili olarak bizler uçak bulmakta zorlanırken, vatandaş ne yapsın? Öyle ki 2500 liralık business sınıfından bile bilet bulmak mucize.”

“BU ŞEHRİ CEZALANDIRMAYIN”

“Bölgemizde yeni havalimanları yapıldı. Buraların işleyebilmesi için Trabzon’daki sefer sayılarını azaltma, bilet fiyatlarını yüksek tutma ve yolcuları buralara yönlendirme gibi bir çaba içine girildiği yönünde iddialar var. Umarım bu iddialar doğru değildir. Konuyu takip ediyorum.”

“YENİ HAVALİMANI İÇİN KAYBEDECEK ZAMAN YOKTUR”

“Buradan kendisi de Trabzonlu olan hemşehrimiz Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na ve Türk Hava Yolları yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Trabzon’daki sefer sayıları acilen artırılmalıdır. Vatandaşlarımızın ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak en azından belirli günlerde ve belirli saatlerde indirimli seferler konulmalıdır. Trabzon’da yeni havalimanı acil bir ihtiyaçtır ve kaybedecek zaman yoktur. Yolcu garantisi verilerek yapılan, hatta uçak inmeyen havaalanlarına yatırım yapılacağına, potansiyeli yüksek olan Trabzon için yeni havalimanını bir an önce hayata geçirilmelidir.”

Yorumlar (0)