CHP’Lİ AHMET KAYA’DAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI: “MUHTARLARIMIZ KÖPRÜDÜR"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, demokrasimizin temel taşı olan muhtarların gününü kutlayarak bir mesaj yayınladı. Kaya, “Muhtarlarımız, milletle devlet arasındaki ilk köprüdür. Hiçbir partinin üyesi olmadan, hiçbir partinin logosunu, amblemini kullanamadan sadece kendisi olarak seçimlere katılırlar ve seçildikten sonra da mahallelerine, halkımıza ayırım yapmadan hizmet ederler. Bu sebeple muhtarlarımız demokrasimizin en temel taşlarıdır” dedi

Vekil Haberleri 18.10.2020, 11:48
CHP’Lİ AHMET KAYA’DAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI:  “MUHTARLARIMIZ KÖPRÜDÜR"

19 Ekim Muhtarlar Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınlayarak muhtarların gününü kutlayan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya sözlerine şöyle devam etti:

MUHTARLIK EN TEMEL YÖNETİM BİRİMİDİR

“Muhtarlık kurumu, 1829 yılından beri en temel yerel yönetim birimimiz olarak ülkemize hizmet etmektedir. Muhtarlarımız, mahallelerimizdeki yaşam kalitesini artırmak için kamu-belediye ile mahalle sakinleri arasındaki ilk köprüdür. Muhtarlarımız mahallelerimizde yoksula ve ihtiyaçlıya uzanan iyilik elidir. Hizmet elçileridir. Muhtarlarımız demokrasimizin ilk halkasını oluştururlar. Demokrasinin en güzel en saf hali muhtarlık seçimleridir. Çünkü hiçbir partiye ait olmaksızın, hiçbir parti amblemi taşımadan, sadece isimleri ile seçime girer ve seçilirler. Muhtarlarımız, seçilmiş oldukları köy ve mahallelerindeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek yapılacak olan kamu hizmetlerinin, daha verimli bir şekilde yerine getirilmesi noktasında önemli bir görevi üstlenmektedirler.”

KARADENİZ’DE MUHTAR OLMAK…

“Karadeniz gibi zor bir coğrafyada muhtar olmak büyük emek ve fedakârlık istemektedir. Büyük şehir olmamızla birlikte köyden mahalleye dönüştürülen yerlerdeki altyapı eksikleri, fiziksel imkânsızlıklar, uzun ve bakımsız yol ağları, eğimli ve dik araziler, yaşanan seller, su ve kanalizasyon sorunları, yoksulluk, yardıma muhtaç vatandaşlarımız ve daha birçok sorun, muhtarlarımızın uykularını kaçırmaktadır.”

MUHTARLARIMIZIN EMRİNDEYİZ

“Bunca sorun ve zorluk arasında muhtarlarımız mahallesindeki her bir dertliye derman olmaya çalışmaktadır. Muhtarlarımızın çok büyük sorunları olduğunu biliyoruz. Milletimize daha iyi hizmet götürebilmelerine katkı sağlayacak taleplerini de biliyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu haklı taleplerin çözümü için çalışıyoruz. Bu zor ve bir o kadar da onurlu görevlerinde muhtarlarımızın yanındayız, emrindeyiz. Fedakârlıkla ve meslek aşkıyla görevini ifa eden, vatandaşlarımız arasında ayrımı yapmaksızın herkese eşit hizmet götürmeye çalışan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum.”

Yorumlar (0)