banner758

CHP'Lİ AHMET KAYA'DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Öğretmenlik mesleği en kutsal, en önemli mesleklerin başında gelmektedir.

Vekil Haberleri 23.11.2018, 20:07 23.11.2018, 20:07
CHP'Lİ AHMET KAYA'DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Öğretmenler, çocuklarımızın ve gençlerimizin bedensel, bilişsel, duygusal ve toplumsal yönden sağlıklı gelişim göstermelerinde en az anne ve babalar kadar önemli ve etkili kişilerdir.

Toplumu inşa eden öğretmenler, aynı zamanda milletin ruh ve karakterinin şekillenmesinde etkin rol oynarlar.

Ülkemizde öğretmene ve öğretmenlik mesleğine verilen değer, ne yazık ki öğretmenlerimizin hak ettiği noktada değildir.

Özlük haklarının iyileştirilmemesi ve yetersiz maaşlar nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan öğretmenlerimiz aynı zamanda çağdaş, bilimsel ve laik eğitimden uzaklaştırılan Milli Eğitim politikaları ve siyasi baskılar nedeniyle büyük sorunlar yaşamaktadırlar.

AKP iktidarları dönemindeki 16 yıllık süreçte Milli Eğitim Bakanı tam 7 kez değiştirilirken, sınav ve eğitim sistemindeki değişikliklerle eğitim sistemimiz adeta bir yapboza dönüştürülmüştür. Bu durum en çok öğretmenlerimizi olumsuz etkilemektedir.

Bugün eğitimdeki gerilemenin ve başarısızlığın sorumlusu öğretmenler değil, Milli Eğitim politikası üretemeyenlerdir.

AKP’nin tarumar ettiği eğitim sistemindeki bu karanlık tablodan çıkış yine eğitimcilerimizin özverisi sayesinde olacaktır. Atatürk’ün çizdiği Cumhuriyet çizgisinden ayrılmadan; laik, demokratik ve barış içinde yaşayan bir toplumun yeniden inşa edilebilmesi için öğretmenlerimizin hiç yılmadan, çağdaş bireyler yetiştirmeye devam edeceğine inancımız tamdır.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona basit bir kütle denir, millet denmez.” sözüyle öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiştir.

“Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir.” sözü ile de öğretmenlik mesleğinin ne kadar saygın bir meslek olduğunu vurgulamıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, öğretmenlik mesleğinin öneminin ve saygınlığının her zaman bilincinde olduk, olmaya da devam ediyoruz.

Bugün başta ataması yapılmayan öğretmenler sorunu, özlük hakları ile ilgili sorunlar, maaşların günün koşullarına göre yetersiz olması, mesleki saygınlığın yok edilmesi, siyasi kadrolaşma ve artan baskılar gibi öğretmenlerimizin büyük sorunlarının çözümü için var gücümüzle mücadelemizi sürdürüyoruz.

Eğitimde başarı için öğretmenlerimizin refah düzeylerini arttırarak, özgür ve huzurlu çalışma ortamları yaratmalıyız; çağdaş, laik, parasız ve bilimsel Milli Eğitim politikalarını rehber edinmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bugün hayatta olmayan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor; tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 

Ahmet KAYA
CHP Trabzon Milletvekili

 

Yorumlar (0)