CHP’Lİ AHMET KAYA’DAN 19 MAYIS MESAJI: “GENÇLİK UMUTTUR”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, "19 Mayıs, yoksulluk ve çaresizlik içindeki bir milletin esarete ve işgale karşı kutsal isyanı başlattığı, Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki Türk Milletinin ayağa kalktığı gündür. 19 Mayıs umuttur, emperyalizme karşı müthiş bir direniştir" dedi.

Vekil Haberleri 18.05.2020, 10:59
CHP’Lİ AHMET KAYA’DAN 19 MAYIS MESAJI:  “GENÇLİK UMUTTUR”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı’na ilişkin şu mesajı verdi:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk o nedenle 19 Mayıs benim doğum günüm demiştir. 19 Mayıs 1919'da manzara şudur; işgal altındaki topraklar, yoksulluk ve çaresizlik içindeki bir millet. Ve bu yoksul ve çaresizlik içindeki milleti ayağa kaldırarak işgalcileri ve yerli işbirlikçilerini vatan topraklarından söküp atmayı düşünen inançlı, kararlı ve genç bir komutan. Genç komutan, büyük insan Mustafa KEMAL Paşa bu şartlarda milli mücadelemizi başlatmak için Samsun'a ayak basmış ve Türk Milletinin kara yazgısını değiştirerek bu toprakları bizlere vatan yapmıştır. 19 Mayıs 1919'un 101. yılındayız. Ulusumuzun bu büyük gününü coşkuyla kutluyorum ve başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı minnetle, şükranla anıyorum.”

ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK’ÜN DOĞUM GÜNÜ

“19 Mayıs 1919, ulusumuzun esaretten kurtulmak ve bağımsız bir millet olarak yaşamak için canı pahasına attığı ilk adımın adıdır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü doğum günü olarak kabul etmesi günün anlamına anlam katmaktadır. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de doğduğu gün olan 19 Mayıs, Atamız tarafından Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiş ve Türk Gençliğine armağan edilmiştir.”

GENÇLİK UMUDUMUZDUR

“Cumhuriyetimize ve yarattığı değerlerine sahip çıkmak ve daha aydınlık yarınlara taşımak için gençlerimize çok ihtiyacımız var. Onların çalışkanlıkları ve kararlılıklarıyla Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Bu tarihi sorumluluğun bilincindeki gençlerimiz, hepimizin gururu ve umududur. Bu duygularla Milli bağımsızlığımızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyor, Milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutluyorum.”

Yorumlar (0)