CHP'Lİ AHMET KAYA: YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN BÜYÜK ATATÜRK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen bağımsızlık mücadelemiz, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ile taçlanmış, egemenlik kayıtsız, şartsız millete geçmiş, toplumun özgürleşmesi ve çağdaşlaşmasının önündeki diğer engeller de bir bir kaldırılmıştır.

Vekil Haberleri 28.10.2018, 09:53 28.10.2018, 09:53
CHP'Lİ AHMET KAYA: YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN BÜYÜK ATATÜRK

Anadolu’da uzun yıllar süregelen savaşların yarattığı yoksulluk ve cehalet vatan topraklarının işgali ile sonuçlanmıştı. Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan Mersin’e tek vücut olan milletimiz vatan topraklarını işgalden kurtarmak için düşmana karşı hep birlikte mücadele vererek bir şanlı zafere yürümüştür.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Bilhassa kimsesizlerin kimsesi' olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimiz Atatürk’ün devrimlerinin ışığında laik demokratik, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti olma yolunda büyük ilerlemeler kaydetmiştir.

Ancak bugün gelinen noktada geçmişe özlem duyarak Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını tahrip edenler ve egemenliği bir tek kişide toplayarak ülkenin kaderini bir tek kişinin kontrolüne bırakmak isteyenler vardır. Bu yolun sonu zifiri karanlıktır, adaletsizliktir, hukuksuzluktur, fakirliktir, zulümdür. Bugün yaşadığımız ekonomik krizin ve toplumsal ayrışmanın en büyük sebebi de budur.

Cumhuriyetimizi ve milletimizi bu karanlıktan kurtarmak için; kendi iktidarından başka hiçbir şeyi düşünmeyen yöneticilere “dur” demek zorundayız.

Milletin egemenliğini bir dikta egemenliğine dönüştürmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır.

Toplumsal birliğimizi ve bütünlüğümüzü yeniden hâkim kılarak, halkımızın mutluluğu ve refahı için laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak bugün bu topraklarda yaşayan her yurttaşımızın en büyük görevidir.

Ata'mızın ''Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.'' sözüyle bizlere verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmek tarihi bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır.

Bu bilinçle Cumhuriyeti’mizin 95. yılını ve en büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramı’mızı içtenlikle kutlar sevgi ve saygılar sunarım.

YAŞASIN CUMHURİYET,

YAŞASIN TÜRK MİLLETİ,

YAŞASIN BÜYÜK ATATÜRK.

Ahmet KAYA
CHP Trabzon Milletvekili

Yorumlar (0)