CHP’Lİ AHMET KAYA, VEFAT VERİLERİNİ KARŞILAŞTIRDI, ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 2019 ve 2020’de Trabzon’da gerçekleşen vefat rakamlarını karşılaştırdı. Geçen yıla nazaran bu yıl ölümlerin 5-6 kat arttığına dikkat çeken Kaya, ortaya çıkan tablonun vahametiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 06.12.2020, 13:50
CHP’Lİ AHMET KAYA, VEFAT VERİLERİNİ KARŞILAŞTIRDI, ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 2019 ve 2020 yılında Trabzon’da gerçekleşen vefat rakamlarını karşılaştırarak, acı gerçeği ortaya koydu. Korona sebebiyle gerçekleşen ölümlerin doğru şekilde yansıtılmadığına dikkat çeken Kaya, “Koronavirüs nedeniyle Trabzon’da vefat sayıları 5-6 kat arttı. Maalesef insanlara doğru bilgi vermediler. Rakamları yönettiler, algıları yönettiler ama süreci yönetemediler. Ölüm sayılarını doğru vermedikleri için insanlarımız rahat davrandı ve bunun sonucu olarak sevdiklerini kaybettiler. Gerçek rakamlar söylenseydi, durumun ciddiyeti anlatılsaydı herkes çok daha tedbirli olacaktı ve bugün bu tabloyla karşı karşıya kalmayacaktık” dedi.

REHAVETİN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ

“Memleket ve millet olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Her gün korona nedeniyle yüzlerce insanımızın öldüğü acı gerçeği bizlere bildiriliyor. Fakat bundan 1-2 ay öncesini iyi hatırlayın. Ölüm rakamları maalesef doğru olarak bildirilmedi. Bildirilmediği için de birçok insanımız tedbir alması gerektiği yerde, daha dikkatli davranması gerektiği yerde, kurallara harfiyen uyması gerektiği yerde rehavet içinde davrandı. İşte bugün o rehavetin bedelini ödüyoruz. Milletvekili seçildiğim günden bugüne kadar, Trabzon’un Hayrat ilçesinden Şalpazarı, Beşikdüzü ilçelerine kadar 18 ilçemizin neresinde cenazemiz olmuşsa o cenazeleri arayıp taziye dileklerimi iletmeye ve Trabzonlu hemşehrilerimin acılarını paylaşmaya çalışıyorum.”

VEFAT SAYILARI 5-6 KAT ARTTI, DURUM VAHİM!

“Size geçen yılın ve bu yılın vefat rakamlarının karşılaştırmasını yaparak durumunu vahametini ortaya koyacağım. 3 Kasım 2019’da Trabzon’da 3 vatandaşımız rahmetli olmuş ve 3 cenaze evini aramışım. 3 Kasım 2020’de ise 16 vatandaşımız rahmetli olmuş ve 16 cenaze evini arayarak taziye dileklerinde bulunmuşum. 5 Kasım2019’da 2 vatandaşımız rahmetli olmuş. 5 Kasım 2020’de 28 vatandaşımız rahmetli olmuş. Genel olarak 2019’un kasım ayı rakamlarına baktığımız zaman; en fazla ölümün olduğu gün 26 Kasım 9 vatandaşımız rahmetli olmuş. 2020’nin kasım ayı rakamlarına baktığımızda günlük ölüm sayıları 28-34 arasında gerçekleşmiş. 30 Kasım 2020’de 33 vatandaşımız, 1 Aralık 2020’de 32 vatandaşımız, 2 Aralık 2020’de 34 vatandaşımız, 3 Aralık 2020’de 28 vatandaşımız rahmetli olmuş. Durum gerçekten vahim"

ÖLENLERİN BİRÇOĞU KORONAVİRÜSTEN YAŞAMINI YİTİRİYOR

“Her birinin ismi ve telefon numarası var. Ben bu insanları arayıp onlara taziyelerimi iletiyorum ve acılarını paylaşmaya çalışıyorum ve onlardan cenazeleriyle ilgili bilgiler alıyorum. Birçoğunun bana söylediği şu: Vekilim annem, babam, kardeşim rahmetli oldu. Ölenlerin birçoğu koronadan dolayı yaşamını yitiriyor. Ailede birçok insanın hastanede yattığını, ölenlerin öldüğünü ama kalanların kurtulabilmesi için yardımcı ve duacı olmamızı bizlerden rica ediyorlar.”

RAKAMLARI YÖNETTİLER, SÜRECİ YÖNETEMEDİLER

“Maalesef insanlara doğru bilgi vermediler. Rakamları yönettiler, algıları yönettiler ama süreci yönetemediler. Süreci doğru yönetemedikleri için, insanlara doğru rakamları vermedikleri için işte bugün bu tabloyla karşı karşıyayız. Birçok insanımız büyüklerini, sevdiklerini kaybetti. Hiçbir şey yaşamdan kıymetli değil, hiçbir şey sağlıktan kıymetli değil. Sizlere gerçek verileri ve rakamları sunuyorum. Siz, siz olun kendi sağlınızı korumada, sevdiklerinizin sağlığını korumada, çevrenizin sağlığını korumada lütfen çok daha duyarlı olun. Maskenizi takın, kurallara harfiyen uyun yaşama sıkı sıkıya bağlanın.”

Yorumlar (0)