banner773

CHP’li Ahmet Kaya: Hani Allah'ın verdiği çaya kota olmazdı?

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; çayda uygulanan kotanın kaldırılmasını ve açıklanan taban fiyatının altında çay alımına izin verilmemesini istedi.

Vekil Haberleri 03.06.2020, 10:37 03.06.2020, 10:49
CHP’li Ahmet Kaya: Hani Allah'ın verdiği çaya kota olmazdı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 seçimleri öncesi çay üreticilerine verdiği kota sözünü anımsatan Kaya, “Bundan on sekiz yıl önce Sayın Erdoğan Rize'de "Allah'ın verdiği çaya kota mı olur? Biz iktidar olduğumuzda kotayı kaldıracağız." demişti. Kota kalktı mı? Hayır, kalkmadı ve kota nedeniyle çay üreticisinin emeği sömürülmeye devam ediyor” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, korona sonrası TBMM’nin ilk Genel Kurul’unda çay üreticilerinin sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Kaya, konuşmasında şunları söyledi:

KOTA VE KONTENJAN UYGULAMASI ÇAYIN FİYATINI DÜŞÜRÜYOR

“Bu yıl yaş çay taban fiyatı 3 lira 40 kuruş olarak açıklandı. Taban fiyat, bir ürüne devletin koyduğu fiyatın en alt sınırıdır. Bu şu demektir: Yaş çay en az 3 lira 40 kuruştan alınacak, bunun altında bir fiyattan alınmayacak demektir, ama durum öyle değil. Bugün özel sektör 2,50 liradan çay alıyor. Çay üreticileri kota ve kontenjan uygulaması nedeniyle ÇAYKUR'un almadığı çayını düşük fiyattan özel sektöre satmak zorunda kalıyor, mecburen satıyor çünkü satmazsa bozulacağını biliyor.”

ÇAY ÜRETİCİLERİ KOTANIN KALDIRILMASINI İSTİYOR

“Bundan on sekiz yıl önce Sayın Erdoğan Rize'de "Allah'ın verdiği çaya kota mı olur? Biz iktidar olduğumuzda kotayı kaldıracağız." demişti. Kota kalktı mı? Hayır, kalkmadı ve kota nedeniyle çay üreticisinin emeği sömürülmeye devam ediyor. Çay üreticileri artık bu sözün tutulmasını, kotanın kaldırılmasını ve taban fiyatın altında çay alımına izin verilmemesini talep ediyor.”

Yorumlar (0)