CHP’Lİ AHMET AKIN:8 EKİM, BANDIRMA’NIN GURUR GÜNÜDÜR!

Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, 8 Ekim’in Bandırma’nın gurur günü olduğunu söyledi.

Vekil Haberleri 07.10.2019, 11:35
CHP’Lİ AHMET AKIN:8 EKİM, BANDIRMA’NIN GURUR GÜNÜDÜR!

 Ahmet Akın, Milli Mücadele’nin 100’üncü yılında Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin daha anlamlı ve coşkuyla kutlandığını belirterek, şunları ifade etti:

“Bugün Bandırma’nın gurur günüdür!

Türk Milleti’nin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırmamıza ilk kez gelişinin 94’üncü yıl dönümünün coşkusunu yaşıyoruz.

Yurt gezileri kapsamında Bandırma’ya üç kez gelen Atatürk, ilk olarak 8 Ekim 1925 tarihinde Bandırma’ya geldiğinde 2 yıl süren işgalin izlerini görmüş ve kendisini karşılayan Bandırmalılara  ‘Milletimiz çalışkandır. Bu fazileti taşıyan Bandırmalıların şehirlerini imar edeceklerinden, halen barut ve is kokan bu beldeyi mamur hale getireceklerinden asla şüphe etmiyorum’ diye seslenmiştir. Mustafa Kemal Atatürk Bandırmalılara güvenmiş, şehirlerini Atatürk’ün işaret ettiği gibi mamur bir hale getirerek ve Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayarak O’na olan bağlılıklarını her zaman sürdürmüşlerdir.

Milli Mücadele’nin 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Samsun’a taşıyan vapurun adının da Bandırma olması ayrı bir onur kaynağımızdır. Bandırma Vapuru Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinin simgesi haline gelmiş ve bu mücadeleyi gelecek kuşaklarımıza aktarırken her zaman dillendireceğimiz bir sembol olmuştur.

Hiç kuşku yoktur ki, Cumhuriyet’in ve çağdaş değerlerin savunucusu olarak Bandırmalılar, Mustafa Kemal Atatürk’e ve ilkelerine bağlılıklarını sonsuza kadar sürdürecek, Bandırma Türk Milleti’nin bağımsızlık konusundaki kararlı inancıyla Cumhuriyet kenti olarak ilelebet yaşayacaktır.

Bu coğrafyanın bir evladı olmaktan gurur duyduğum bu günde; başta Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nda canlarını bu vatan toprakları için feda eden Bandırmalı Aziz Şehitlerimizi, güzel yurdumuzu canları ile koruyan tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, Bandırmalı hemşerilerime saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

 

Yorumlar (0)