CHP’Lİ AHMET AKIN: ''VATANDAŞIN FATURA ÖDEMELERİNE ERTELEME GETİRİLMELİ''

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, corona virüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin vatandaşların sağlığı kadar hayatlarını idame ettirebilecek özende olması gerektiğini söyledi. Akın, “Alınan önlemlere tüm vatandaşlar olarak uymamız gerektiği ortadadır. Ancak her akşam evine ekmek götüren, her ay elektrik, doğalgaz faturasını ödeyen insanlarımızdan bu süreçte geçici de olsa işsiz kalanlar var. Alınan önlemlere ek olarak bu insanlarımıza ekonomik destek verilmeli” dedi.

Vekil Haberleri 18.03.2020, 11:33
CHP’Lİ AHMET AKIN: ''VATANDAŞIN FATURA ÖDEMELERİNE ERTELEME GETİRİLMELİ''

CHP’li Akın, corona virüsün ekonomik etkilerinin vatandaşları olumsuz etkilediğini belirterek başta kamu alacakları olmak üzere vatandaşların, ticari işletmelerin ve esnafın fatura ve kredi benzeri zorunlu ödemelerinin bir süreliğine ertelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Ahmet Akın, şunları söyledi:

“Corona virüs nedeniyle kademeli olarak önlemler alındı. Halkın sağlığını tehlikeye atacak her türlü tehdide karşı alınacak önlemlerin yanındayız ve destekliyoruz. Vatandaşlarımız da ellerinden geldiğince bu gayreti gösteriyor. Vatandaşlarımız kamusal alanlardan kaçınarak ve genel olarak hareketlerini sınırlayarak “sosyal mesafelendirme” pratiğini uygulamaya çalışıyorlar. Evlerine kapanıyorlar. Aama evlerine kapanamayan ve kapanmak isteyen bir çok vatandaşımız da var. Fakat bir yandan da elektrik, su, doğalgaz, kira gibi yaşamsal ihtiyaçlarının faturalarını günü geldiğinde nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyorlar. Bir çok esnaf alınan tedbirler nedeniyle işyerlerini kapatmak zorunda kaldı. Çalışanları ekonomik anlamda sıkıntıya sokan bir durum söz konusu. Zorunlu olarak ücretsiz izne çıkarılan insanlarımız var. Günlük para kazanan insanlarımız var. Esnafımız, çiftçimiz, sanayicimiz ve tüm üreten kesim için, sosyal güvenlik primleri, vergiler, elektrik, doğal gaz, su, kredi ödemeleri ve bunun gibi her türlü ödemelerimizin, ülkemizde alınan tedbirler sona erinceye kadar ertelenmesi şarttır.”

Yorumlar (0)