CHP'Lİ AHMET AKIN: TÜRKİYE CUMHURİYETİ, SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Milletimizin en önemli değerlerinden biri gönülden bağlı olduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir. Milletimizin Kuvayı Milliye ruhuyla bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ardından birlik ve beraberlikle sahiplendiği Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

Vekil Haberleri 26.10.2018, 19:45 26.10.2018, 19:45
CHP'Lİ AHMET AKIN: TÜRKİYE CUMHURİYETİ, SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR

CHP’li Ahmet Akın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Ahmet Akın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlanma ve çağdaşlaşma devrimi olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyet’in milletin birlik ve beraberliğinin teminatı olduğu söyledi. Akın şöyle devam etti:

“Biz, Balıkesir’de ateşi yakılan Kuvayı Milliye’nin evlatlarıyız. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da yurdun dört bir yanında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin, Gazilerimizin torunlarıyız. Bizim yüreğimiz her daim bağımsızlık, özgürlük ve Cumhuriyet için çarpar. Hiç şüphesiz Milletimizin en önemli değerlerinden biri gönülden bağlı olduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir. Milletimizin Kuvayı Milliye ruhuyla bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ardından birlik ve beraberlikle sahiplendiği Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek yaşayacaktır. Çünkü, Cumhuriyet, birlik ve bütünlüğümüzün teminatıdır. Cumhuriyet, barıştır! Adalet ve huzurdur. Cumhuriyet, halkımız için yoksulluğu bitirme, refah ve huzur mücadelesidir.

Biliyorum ki, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşaması için gözümüzü kırpmadan her türlü mücadeleye gireriz. Biliyorum ki Türk Gençliği, Kuvvayi Milliye ruhuyla Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşe ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu topraklar için canlarını feda eden ve bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum. Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

Yorumlar (0)