CHP’Lİ AHMET AKIN: ''GENÇLER KIRSALDAN KAÇIYOR , KÖYLER BOŞALIYOR''

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, ülkenin kalkınmasının kırsal kalkınma ile sağlanabileceği bunun için de kırsalda ekonomik yaşamın canlandırılması gerektiğini söyledi. Ahmet Akın, “Köyler boşaldı. Kırsalda cazip bir yaşam bulamayan gençler, büyük şehirlerde asgari ücretle çalışmayı göze alarak kırsalı terk ediyor. Gençler kırsaldan adeta kaçıyor” dedi.

Vekil Haberleri 09.03.2020, 13:08
CHP’Lİ AHMET AKIN: ''GENÇLER KIRSALDAN KAÇIYOR , KÖYLER BOŞALIYOR''

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’de gerçekleştirdiği ziyaretler ve katıldığı etkinliklerle yoğun bir hafta sonu çalışması yaptı. Sındırgı’da dün muhtarlarla sabah kahvaltısında bir araya gelen Ahmet Akın, muhtarları dinledi, sorunların çözümü için yapacakları çalışmaları anlattı. Kırsalda toprağını eken, hayvan yetiştiren insanların kazanamadığını, bu sorunun da ülke geneline zincirleme yayılan bir sorun haline geldiğine dikkat çeken Ahmet Akın, “Balıkesir’de çiftçilerimizin yaş ortalaması 52-53 civarında. Gençlerimiz çiftçilik yapmıyor. Üretim sürecinde çekilen zahmetlere karşılık maliyetlerin dahi karşılanamaması kırsalda cazip bir yaşam bulamayan gençleri büyük şehirlerde asgari ücretle çalışmaya yönlendiriyor. Köyler boşaldı. Kırsalı kalkındırmazsak, ülke kalkınmaz” diye konuştu.

Ahmet Akın, Gönen’de de etkinliklere katıldı. Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ile birlikte Kumköy ve Muratlar Mahallelerinde ziyaretler gerçekleştiren Akın, Gaybular Mahallesinde de “Yörük ve Yaren Günü” etkinliğine katıldı.

Akın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliklerine Katıldı

CHP’li Ahmet Akın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlilerde de yer aldı. Akın Bandırma'da her yıl geleneksel olarak kutlanan Bandırma Emekçi Kadın Platformu’nun organize ettiği ve Bandırma'da her kesimden kadınların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Tolga Tosun ile birlikte katıldı. Akın, Bandırma Belediyesi’nin 8 Mart etkinlikleri kapsamında düzenlediği şehit ve gazi aileleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Ardından Gönen’e geçen Ahmet Akın, burada da Gönen Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinde bulundu.

Ömer Seyfettin Unutulmadı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ölümünün 100’üncü yılında Gönenli yazar Ömer Seyfettin’i unutmadı. Modern Türk öyküsünün kurucusu olan Ömer Seyfettin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın düzenlediği törenle mezarı başında anıldı. Burada konuşan Ahmet Akın, Ömer Seyfettin’in hikayeleri ile Gönen’i sadece Türkiye’de değil dünyada da tanıttığını söyledi. Akın, “Ömer Seyfettin hiç tartışmasız çok büyük bir yazardır. Ömer Seyfettin hikâyelerinde bu toprakların kültürü anlatmış bir Dünya yazarıdır. Türk Edebiyatı’nın en büyük hikâyecilerinden birisidir. Cumhuriyetin kurucu fikirleri ile en çok okunan yazarlar arasındadır. Ömer Seyfettin, Gönen’in, Türkiye’nin bir değeridir. Geçmişimize ve değerimize sahip çıkan bir nesil olarak Ömer Seyfettin gibi bir usta yazarımıza sahip çıktığımızı düşünüyorum. Ölümünün 100. yılında rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)