CHP’Lİ AHMET AKIN; “EVİNDE KAL BALIKESİR” ÇAĞRISINDA BULUNDU

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Balıkesir nüfusunun yüzde 15,2’sini yaşlıların oluşturduğuna dikkat çekerek “Evinde kal Balıkesir” çağrısında bulundu. Ahmet Akın, “Yaşlısı ve genci hepimize düşen sorumluluklar var. Bu yüzden kurallara ve uzmanların önerilerine uymalıyız” dedi.

Vekil Haberleri 24.03.2020, 11:33
CHP’Lİ AHMET AKIN; “EVİNDE KAL BALIKESİR” ÇAĞRISINDA BULUNDU

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yaşlılara seslenerek sokağa çıkma yasağına uymalarını istedi. Balıkesir’de belediyelerin ve mülki idarelerin covid19 ile mücadelede büyük gayret gösterdiklerine dikkat çeken Ahmet Akın, vatandaşların da alınan önlemlere uymasını istedi ve “Evinde kal Balıkesir” çağrısında bulundu. Ahmet Akın, “Yaşlı nüfusu olarak Balıkesir Türkiye’de 6’ıncı sırada yer alıyor. 187 bine yaklaşan 65 ve üstü yaşa sahip bir nüfusa sahibiz. Covid19 nedeniyle kaybettiğimiz hastaların sadece ikisi hariç hepsinin ileri yaşta oldukları açıklandı. Hepinizi çok seviyoruz ve sizlere ihtiyacımız var. Zor günlerden geçiyoruz. Birlikte başaracağız ve yarınlar bizim” dedi.

“65 yaş üstü denince sanki bir tek hastalık onlara bulaşmış” gibi düşünülmemesi gerektiğinin altını çizen Ahmet Akın, şunları söyledi:

“Bu konuda çok yanlış tavır ve olaylara tanık oluyoruz. Biz, yaşlılarımıza saygılı ve hürmet eden bir milletiz. Bu bir yaşlılık hastalığı ya da salgını değil. Bu hepimize bulaşan bir virüs. Bizler için birer hayat rehberi olan, aile ve toplumumuzun en temel yapı taşını oluşturan yaşlılarımız bizlerin dünü, bugünü ve yarınıdır. Bizlerin büyüklerimizin hayat tecrübelerine, torunlarının da onların sevgisine ihtiyaçları var. Lütfen hastalanmamak için evlerinizden çıkmayın. Kurallara uyun ve sizin için önerilen tavsiyelere uyun.”

Ahmet Akın, gençlere de seslenerek, “Bana bir şey olmaz demeyin. Genç insanlarımız da bu hastalığa yakalanıyor. Belki uzmanların açıkladığı gibi kurtulma oranları yüksek ama büyüklerimizi düşündüğümüzde onları hayatını tehlikeye atacak rahatlıkta olunmamalı. Unutmayın toplum olarak bu salgınla mücadele ediyoruz. Herkes büyük fedakarlıkla sürece katkı sunma çabasında. En çok da gençlerimize büyük sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)