banner773

CHP’li Ahmet Akın çiftçinin sesi oldu, iktidara seslendi: Çiftçiye boş vaat vermeyin

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, iktidarın “Çiftçimiz, üreticimiz bir karış yer dahi boş bırakmadan eksinler, biçsinler. Biz çiftçimizin, üreticimizin yanındayız, arkasındayız” vaatlerinin altının boş kaldığını, tarım ve hayvancılıkla geçinenlerin İktidardan vaat değil destek beklediğini söyledi.

Vekil Haberleri 24.04.2020, 11:35 24.04.2020, 11:39
CHP’li Ahmet Akın çiftçinin sesi oldu, iktidara seslendi: Çiftçiye boş vaat vermeyin

Ahmet Akın, “Her şeyden önce üreticinin üretebilmesi, ürettiğinden de kazanabilmesi yani tarıma dönmesi için iktidardakilerin elini değil bütün bedenini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, tarımsal üretimin devam etmesi, gıda temininde sorun yaşanmaması için tarıma gerektiğinden fazla destekleme verilmesi gerektiğini söyledi. İktidara seslenen ve “mış gibi yapmayın, gereğini yapın” diyen Ahmet Akın, salgın sonrası fırsatçıların “zararlı ot” gibi bittiğini tarımsal girdilerde önemli bir kalem olan tohum, gübre ve ilaç fiyatlarındaki artışların üreticilerin maliyetini artırdığını, kazancını da düşürdüğünü ifade etti. Ahmet Akın, şunları söyledi:

“İktidar, ‘ekilmedik yer bırakmayacağız, üreticimizin arkasındayız’ diye vaatlerde bulunuyor. Ama gelin görün ki, Ocak, Şubat aylarında bin 600 lira olan üre gübresinin tonu 2 bin liraya kadar çıktı. Süt üreticisi, besici yem alamıyor alsa kazanamıyor çünkü yem fiyatlarına yüzde 20 arasında zam geldi. Hazine arazilerinin tarıma açmak yeterli bir çaba değil. Üreticiye destek üzerine destek vermelisiniz. Fırsatçılara da göz açtırmamalısınız. Her şeyden önce, üreticinin sulama birliklerinden suyu ucuz temin etmesi, elektriği, mazotu ÖTV’siz ve KDV’siz alabilmesini sağlamalısınız. Marketlerde yerli üretim ürünlerin satışını zorunlu hale getirmelisiniz. Bunun Dünya’da örnekleri görmeye başladık. Üreticiyi, üretimi desteklemezseniz, size ithal ürünü satacak ülke de bulamazsınız. Üreticinin yanında olduğunuzu gösterin.”

Yorumlar (0)