CHP'Lİ AHMET AKIN: AKP, ÖĞRETMENLERİMİZE MAĞDURİYET ÜZERİNE MAĞDURİYET YAŞATIYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarda bulunduğu süre içerisinde eğitim-öğretimin rotasını değiştiren AKP iktidarının öğretmenlere de sahip çıkmadığını söyledi. Akın, “Milletimiz, öğretmenlik mesleğinin saygınlığı ve kutsallığına inanmış, öğretmenlerimize her zaman değer vermiştir. Aydınlık nesillerimizi, geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır” dedi.

Vekil Haberleri 04.10.2018, 20:03 04.10.2018, 20:03
CHP'Lİ AHMET AKIN: AKP, ÖĞRETMENLERİMİZE MAĞDURİYET ÜZERİNE MAĞDURİYET YAŞATIYOR

CHP’li Ahmet Akın, tüm öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutladı. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Akın, öğretmenlerin içinde bulunduğu sosyal, ekonomik ve özlük hakları ile ilgili durumların giderek ağırlaştığına dikkat çekti. CHP’li Akın şunları ifade etti:

“AKP iktidarlarının pusulası şaşan eğitim öğretim politikalarında öğretmenlerimiz mağduriyet üzerine mağduriyet yaşadılar. Atanamayan öğretmenlerimiz, kadrolu olamayıp sözleşmeli ya da ücretli çalıştırılan emekleri sömürülen öğretmenlerimiz, aldıkları aylıkları ile zar zor geçinen fedakar öğretmenlerimiz bu kutsal mesleği hakkıyla yapabilmek için canla başla gayret ediyorlar. Ama AKP iktidarları bu gayretleri görmezden gelerek mağduriyet yaratmaya devam ediyor.  Öğretmenlerimiz sahipsiz değildir. Milletimiz, öğretmenlik mesleğinin saygınlığı ve kutsallığına inanmış, öğretmenlerimize her zaman değer vermiştir. Aydınlık nesillerimizi, geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bizler öğretmenlerimize hak ettikleri değeri verirsek onlar da bizlere aydınlık bir gelecek için daha verimli bir çalışma sunabilirler.  Mutlu insanların yaşadığı bir toplum yaratmanın yolu, öğretmenlik mesleğini her bakımdan donanımlı hale getirmek, kaliteli öğretmen yetiştirilmesi için her türlü ortam ve imkan sağlamaktan geçmektedir.”

Bu vesile ile ülkemizin her köşesinde öğretmenlik mesleğini icra etmeye çalışan ve fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Yorumlar (0)