CHP'li Adıgüzel:Taşerondan kamuya geçişte 4 Aralık mağdurlarına destek

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa ADIGÜZEL, kamuoyunda 4 Aralık Mağdurları olarak bilinen kamuya girmeye hak kazanamayan taşeron çalışanlarına destek eli uzatarak hazırladığı soru önergesini Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sundu.

Vekil Haberleri 12.11.2018, 13:18 12.11.2018, 13:18
CHP'li Adıgüzel:Taşerondan kamuya geçişte 4 Aralık mağdurlarına destek

Kamuda taşeron statüsünde olan çalışanların kadroya geçmesine olanak sağlayan 969 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127. Maddesinde yapılan düzenleme ile kamuda taşeron statüsünde çalışanlara devlete geçme olanağı tanındığını hatırlatan ADIGÜZEL,  4 Aralık 2017 tarihi itibariyle çalışıyor olması zorunluluğu getirilmesinin mağduriyetlere sebep olduğunu belirtti.

Çalışanın çeşitli nedenlerle işverence o gün itibariyle işe çağırılmamış olması, o tarihte çalışmamış gözükmesi gibi durumlarda kişinin düzenlemeden faydalanamadığını belirtti. Böylesi durumların çalışanın hiçbir kabahati ya da eksiği olmadığı halde o kişinin mağdur edildiğini belirtti. ADIGÜZEL önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

•            Söz konusu kanuni düzenleme ile kaç kişi Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Mahalli İdarelere personel olarak alınmıştır?

•            Söz konusu düzenlemenin ilgili maddesinde kişinin ilgili şartları sağlaması halinde 04.12.2017 tarihi itibariyle çalışma şartı ile bu kapsamdan faydalanabileceği belirtilmektedir. Alt taşeronun o tarihte bazı çalışanları çeşitli nedenle işe çağırmamış olması halinde kişi o tarihte çalışmıyor göründüğü için bazı çalışanların bu düzenlemeden faydalanamamasına sebep olmuştur. Kamuoyunda “4 Aralık Mağdurları” olarak bilinen bu kesimin mağduriyetinin giderilmesi için bir çalışmanız söz konusu mudur?

Yorumlar (0)